6 razlogov, zakaj vas moški ignorira

Foto: Wendel Moretti / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Če vas kdo ignorira ni prijetno, kajne? Ko se to zgodi, začnete razmišljati, kaj ste naredil narobe. Ste morda rekli kaj takšnega? Mogoče ne bi smeli poslati tistega sporočila?

Analiziranje, zakaj vam nekaj dni ali celo tednov ni poslal sporočila, ne bo nič pomagalo. Je, kakor je, na to nimate nobenega vpliva več.

Nikoli ne pozabite, da je ignoriranje znak nespoštovanja in se zahvalite takšnemu moškemu, da je pokazal svoj pravi obraz. Vi pa nadaljujte svojo pot z ljudmi, ki vas spoštujejo takšne, kakršni ste.

Poglejmo, kateri so najpogostejši razlogi, zaradi katerih moški ignorirajo ženske.

1. Ni bil zaljubljen v vas

Moški bodo vedno moški. Če so samski, se bodo vedno poskušali spogledovati s čim več ženskami. Vsak izmed njih si postavi neke osnovne standarde, in če boste izpolnili ta njihova merila, se bo začel bolj zanimati za vas, vendar le do neke mere.

Če poleg vas obstajajo še druge ženske, s katerimi hodi ali jim pošilja sporočila, vas ima le za rezervo in vam bo poslal sporočilo, ko ga bodo vse druge zapustile. Če je tako, je bolje za vas, da odidete stran, saj takšen moški ni vreden vašega časa.

2. Jezen je ali prizadet in o tem ne želi govoriti

Všeč ste mu in oba sta razvila čustva drug do drugega, a ste ga z nečim prizadeli. Zdaj je jezen, prizadet ali razočaran nad vami, vendar ni dovolj moški, da bi vam to povedal. Boji se, da bi stvari še poslabšal, da bi bil še bolj prizadet, če bi se soočil z vami, zato vas raje ignorira.

Lahko prevzamete krivdo, da se tako počuti, vendar niste vi krivi, da vas ignorira. Njegova nezrelost, ego in ponos mu ne omogočajo, da se sooči s stvarmi, ki ga motijo.

3. Preprosto je preveč zaposlen

Zgodi se. Zgodi se vsem. Preobremenjeni ste z delom in nimate časa za prijatelje ali družino. Ampak, če je nekomu mar za vas bo našel čas za vas, v še tako natrpanem urniku. Vsak ima dovolj časa, da pošlje kratko sporočilo.

4. Ste preveč posesivni

Težave se začnejo, ko moški začuti, da zaradi vas ne more dihati. Cel dan mu pošiljate sporočila. Če se ni odzval, ga kličete. Ne prevzame klica, ker predvideva, da bi ga zasuli z vprašanji, kot so: “Kje si bil? S kom si bil?”

Mogoče spi ali je na pomembnem sestanku. Kakorkoli že, vsak potrebuje nekaj prostora zase. To ne pomeni, da vas ne mara več. Mogoče čaka, da vam pošlje sporočilo šele zvečer, le zato, da bo videl, kako ste ga pogrešali. Nekateri preprosto uživajo v ignoriranju in paničnem obnašanju žensk.

Foto: Masha Raymers / Pexels

5. Preveč ste se mu približali

V to je sprva težko verjeti, a dejstvo, da nekdo nov vstopa v njegovo življenje, je zanj preveč zastrašujoče. Je moški, ki je bil vedno nekoliko zaprt in svojih občutkov nikoli ni delil z nikomer. Takšni moški imajo pogosteje skrivnosti ali travme, bojijo se, da bi se jim kdo preveč približal, in izvedel za vse skrite strahove.

Ženske, ki jih je imel do zdaj, so bile v njegovo življenje vpletene le površinsko. Z vami je začel graditi nekaj globljega in ne ve, kako se s tem spoprijeti. Če je dovolj odrasel, bo premagal svoje strahove in se bo pripravljen predati dolgotrajni zvezi. Tedaj bo on tisti, ki bo stopil v stik z vami.

6. Dobil je kar si je želel

Želel si je le kratke avanture, a če ste se zaljubili vanj, to ni njegov problem. Nikoli vas ni jemal resno in je imel le en cilj, dobiti kar si je želel. Takoj ko je to dosegel, želi iti naprej, najlažji način pa je, da vas ignorira. Tudi če je imel nekaj občutkov do vas, je ugotovil, da ga poganjata le poželenje in strast.

Ali pa je spoznal nekoga drugega in misli, da ste vi tisti, ki ga v svojem življenju ne potrebuje.

Poskušajte se najprej odprto pogovoriti, če to ni mogoče, si ne razbijte glave zakaj vas ignorira. Pustite ga tam, kjer je – v njegovi ignoranci – in pojdite naprej.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Le 5 moških na 100 se lahko pohvali z “orodjem”, daljšimi od 16 centimetrov