fbpx

6 znakov, da je prijateljstva konec

Nekdaj ste bili najboljši prijatelji.

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ljudje, ki so bili včasih dobri prijatelji, se lahko oddaljijo in odtujijo drug drugega. Kako prepoznati, da se je prijateljstvo končalo in zakaj bi morali takšno zvezo čim prej prekiniti.

Prijatelje, za razliko od družine, izbiramo sami. Z mnogimi rastemo in dozorevamo, se oblikujemo kot osebnosti, nekatere pa srečamo šele v odrasli dobi. Neizogibno je, da se vsi spreminjamo.

Sčasoma se nekatera prijateljstva okrepijo, druga pa zbledijo.

Kateri so znaki, da prijateljstvo ni več tisto, kar je bilo nekoč?

Ko opazite te znake, je najboljše, kar lahko storite zase, da se izstopite iz tega odnosa. Ne zapravljajte svoje energije ali časa za nekaj, kar ne obstaja več!

1. Zbližali ste se z njihovo družino ali drugimi prijatelji bolj kot z njimi

Sčasoma boste morda ugotovili, da se od njih oddaljujete in raje imate družbo ljudi okoli vas. Običajno je to znak, da povezava, ki vas je nekoč povezala, ne obstaja več. Ne izgubljajte energije ali časa za prijateljstvo, ki ga obdržite samo iz občutka obveznosti.

via GIPHY

2. Za njih naredite izjeme samo zaradi let, preživetih skupaj

Tolerirate njihovo slabo ravnanje, nespoštovanje, nenehno odlašanje, nezainteresiranost, pomanjkanje podpore samo zaradi dolgoletnega druženja. Toda predstavljajte si, da takšno vedenje prihaja od nekoga drugega. Kaj bi naredili? Seveda ne bi trpeli, ampak bi se obrnili in odšli. Samo izkoriščajo vas.

3. Enostranski odnos

Če vas zanima samo prijateljstvo, če ste vedno tisti, ki prvi pokličete, ki sprožite srečanje, če jim zaupate stvari oni pa vam ne, je to znak, da za takšno osebo niste več pomembni.

via GIPHY

4. Vaše prijateljstvo se ohranja s krivdo

Od prijateljstva ne dobite več tistega, kar potrebujete, in krivite sebe. Sprašujete se, ali je njihovo pomanjkanje truda odraz tega, da delate nekaj narobe ali se premalo dajete. Če vam je v takem razmerju neprijetno, a vseeno čutite dolžnost, da ga še naprej poskušate rešiti, to ni več pravo prijateljstvo.

5. Po druženju ali pogovoru z njim se počutite izčrpano

Če vaše prijateljstvo ni nekaj, kjer se počutite lepo, neobremenjeno, kjer ste lahko, odprti v celoti, če vas je začelo obremenjevati, je to znak, da vaše energije niso več združljive. Za vas niso več zdravi. Od tega prijateljstva nimate več nič.

via GIPHY

6. Nimate več občutka, da rastete skupaj

Če morate upočasniti svojo rast samo zato, da se lahko še naprej povezujete z njimi, je to znak, da vas to prijateljstvo ne izpolnjuje več. Teme pogovora morate izbrati tako, da jim odgovarjajo. Če se morate pretvarjati, da ste nekdo drug, to ni pravo prijateljstvo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!