7 aplikacij, ob katerih se boste sprostili

Vsakodnevne obveznosti v službi in doma terjajo svoj davek. Zasičenost z delom pa lahko odpravimo s preprostim trikom. Na svoj pametni telefon si naložimo aplikacije, ob katerih se bomo vsaj malo sprostili.

Seveda ne govorimo o vsakršnih aplikacijah. Nekatere namreč našo raven stresa le še povečajo. Pripravili smo ozek izbor tistih, ki vas bodo pripravile na vsakodnevne izzive.

1. Buddhify

Buddhify.
Buddhify.

Ta aplikacija bo pripomogla k dvigu vašega razpoloženja. Izbirate lahko med številnimi meditacijskimi sejami različnih dolžin, ob katerih se boste pomirili in pripravili na obveznosti, ki vas čakajo. Aplikacija je na voljo za Android in iOS.

2. Autodesk Sketchbook

Autodesk Sketchbook.
Autodesk Sketchbook.

Raziskava iz leta 2015 je dokazala, da imajo ljudje, ki se ukvarjajo z umetnostjo, nizko raven stresa. Domišljijo lahko razvijate v tej aplikaciji, ki vam omogoča uporabo 170 različnih čopičev. Aplikacija je na voljo za Android in iOS.

3. TED

TED.
TED.

Konference z zaščitnim znakom TED so se uveljavile kot kraj živahnih predstavitev poglobljenih misli. TED ima tudi svojo aplikacijo, na kateri najdemo več kot 2000 brezplačnih posnetkov govorov ljudi s celega sveta. Aplikacija je na voljo za Android in iOS.

4. Flipboard

Flipboard.
Flipboard.

Če ste naveličani vseh lažnih novic na novičarskih portalih, je Flipboard prava izbira za vas. Izberite področja, ki vas zanimajo, in aplikacija bo prikazala zgodbe vaših najljubših tematik z različnih spletnih strani. Aplikacija je na voljo za Android in iOS.

5. Stress and anxiety companion

Stress and anxiety companion.
Stress and anxiety companion.

Aplikacijo je izdelal psihoterapevt, ki je želel pomagati ljudem s povišanimi ravnmi stresa in tesnobe. Uporabnikom omogoča, da se sprostijo ob poslušanju glasbe, igranju miselnih iger in zapisovanju misli. Aplikacija je na voljo za iOS.

6. Blinkist

Blinkist.
Blinkist.

Blinkist ponuja kratke avdio- in videopovzetke neleposlovnih knjig. V zbirki je več kot 2000 knjig iz različnih področij, kot so posel, psihologija, finance in razmerja. Aplikacija je na voljo za Android in iOS.

7. Pocket

Pocket.
Pocket.

Se vam kdaj zgodi, da si želite prebrati daljši članek, pa za to nimate časa? S Pocketovo pomočjo boste lahko takšne članke shranili in jih prebrali pozneje. Aplikacija je na voljo za Android in iOS.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako skriti aktivnost na Messengerju? Poskusi s temi triki!