fbpx

7 korakov do ravnega trebuha: poleg vadbe so pomembne tudi te zdrave navade

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Verjamemo, da ni človeka na svetu, ki bi ljubil maščobne obloge okoli pasu. Za raven trebuh ni dovolj, da naredite le nekaj trebušnjakov, ampak je pomembno tudi, da sprejmete bolj zdrave navade, zato vam predstavljamo nekaj preprostih korakov, ki bodo vaš trebuh pripeljali do "popolnosti".

1. Žitarice za zajtrk

Najboljša izbira za zdravje, a tudi raven trebuh je zajtrk, ki je sestavljen iz različnih vrst žit. Žita so vir rastlinskih vlaknin, ki pozitivno vplivajo na tanjši pas. Priporočljiv je dnevni vnos od 25 do 30 gramov.

Foto: Monika Grabkowska /Unsplash

2. Več spanja

Povečanje skupnega števila ur in dobra kakovost spanja ponoči povečata izgubo maščobe. Skrivnost uspeha je v zadostnem številu ur spanja, če je le mogoče od sedem do osem ur. Pomembno pa je tudi jutranje prebujanje, ki naj bo vedno ob približno enaki uri.

3. Pitje zelenega čaja

Verjetno ste že neštetokrat slišali za vse prednosti zelenega čaja, znanstvene raziskave pa so dodale, da ljudje, ki spijejo dve ali več skodelic zelenega čaja na dan, izgubijo šestkrat več trebušne maščobe kot tisti, ki ga ne pijejo.

4. Izogibajte se stresnim situacijam

Znanstveniki so namreč dokazali, da stres poveča procese, ki povečajo kopičenje maščobnega tkiva, običajno na pasu, zadnjici in stegnih. Zdravilo za to je le dobro razpoloženje, zato se poskušajte izogniti stresnim situacijam, posvetite se sebi, najdite trenutke, ki vas sprostijo in osrečujejo.

5. Za večerjo jejte polnozrnate izdelke

Večerja iz polnozrnatih žit – rjavi riž, kos polnozrnatega kruha poskrbijo, da je trebuh gladek in raven. Polnozrnate žitarice so bogate z vlakninami, ki učinkovito vplivajo na delovanje prebavnega trakta, kar vodi do zmanjšanja črevesnih težav.

V poznih urah se morate predvsem izogibati živilom, ki vsebujejo veliko maščobe, soli ali sladkorja. Za uravnoteženo prebavo se svetuje živila, bogata z vlakninami, kot na primer polnozrnat kruh in žita.
Foto: Mariana Medvedeva/Unsplash

6. Telesna aktivnost

Poleg prehrane je zelo pomembna tudi telesna aktivnost. Najbolj učinkovite aktivnosti za kurjenje maščob v predelu trebuha so kardio vaje: hoja, tek, kolesarjenje itd. Izberite nekaj, kar vam je všeč in bodite vztrajni.

7. Zmanjšajte alkohol

Preden posežete po kozarcu piva ali vina, se spomnite, da alkohol redi, saj le ta vsebuje veliko število kalorij, prav tako pa ob alkoholni pijači še raje posezete po nezdravi prehrani. Poskušajte se izogibati alkohola, saj z njim pridobivate odvečne kilograme in maščobo okoli trebuha.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!