fbpx

7 najboljši finančnih Instagram profilov, ki vam bodo pomagali urediti osebne finance

Foto: envato

Tudi vi sodite med tiste, ki se ob prehodu v novo leto zaobljubijo bolj striktnemu pregledu nad financami? No, če vam letos ni uspelo, vam morda ob pomoči spodnjih profilov uspe.

Povprečen človek na telefonu preživi kar šest ur dnevno, delček tega časa pa lahko tudi maksimalno izkoristimo in obogatimo svoje znanje o financah. Ponujamo vam nekaj Instagram profilov, ki so jih ustvarili bodisi finančni poznavalci in navdušenci, z namenom, da ozavestijo svoje sledilce o njihovih financah.

Go Fund Yourself

Alice Tapper je vedenjska ekonomistka in certificirana svetovalka za zadolžitve, svoje znanje pa deli na Instagram profilu Go Fund Yourself. Pri tem ima v mislih predvsem milenijce, ki želijo obogatiti svoje znanje o investiranju, davkih in varčevanju, vse to pa ponazori z zabavnimi in razumljivimi prikazi.

Pennies to Pounds

Poznavalka financ Kia Commodore je vzpostavila finančno platformo Pennies to Pounds, ki želi opolnomočiti in izobraževati mlade o področju financ. To počne tako, da razlaga ozadje dolgov, kreditov in pasti, ki prežijo na vas v bančnem svetu.

Mixed Up Money

Že leta 2015 je avtorica številnih knjig in podcasta Alyssa Davies predstavila Mixes Up Money, ki je v tem času prejel že dve priznanji za najboljši blog o osebnih financah. Sledilci pohvalijo resnične finančne izkušnje, s katerimi se vsi spopadamo v današnejm svetu, avtorica pa ponudi rešitve in pomaga ženskam s financami v vsakodnevnem življenju.

My Fab Finance

Tudi My Fab Finance je pisan na kožo milenijcem, predvsem ženskam, ki se želijo podučiti o denarju. Vodi ga denarna strokovnjakinja Tonya Rapley, z željo, da pomaga vsaj 100.000 ljudem sprejeti vsaj eno finančno odločitev, na katero bodo ponosni.

The Broke Generation

Samooklicana zapravljivka Emma Edwards je s svojim profilom The Broke Generation želela spodbuditi razmislek o zapravljanju. Na njem deli nasvete v povezavi z investiranjem, prihranki in ustvarjanjem denarja, s katerim je mogoče dosegati tako karierne kot življenjske cilje.

This Girl Talks Money

Cilj platforme The Girl Talks Money je finančna vzgoja sledilcev, ki jo boste v našem šolskem sistemu zaman iskali. Profil vodi certificirana finančna učiteljica Ellie Austin-Williams, ki vas dnevno zalaga z nasveti in statistikami za boljše finančno življenje.

Money with Katie

Čeprav Katie Gatti Tassin ni doma na področju financ, pisateljica razkriva nekatere navade, ki nas stanejo veliko denarja, pa tudi preproste nasvete za investiranje in davčne strategije. S svojim Instagram profilom razjasni pogosta vprašanja in skrbi, vodi pa tudi podcast in blog.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.