fbpx

Recept: pikantni smoothie za izgorevanje maščob in pomoč pri hujšanju

Foto: Mikhail Nilov/Pexels

Če dodate ta smoothie v svoj dnevni urnik, boste zelo hitro opazili, da se maščobne obloge počasi, a zanesljivo topijo. Naravne sestavine, ki so združene v napitku pospešijo metabolizem in hkrati spodbudijo izgorevanje maščob. V prispevku vam razkrivamo recept za ta “čudežni” napitek.

Ananas je znan kot eden najboljših “pripomočkov” za hujšanje. Zaradi encima bromelaina, pomaga pri razgradnji maščob in spodbuja hujšanje. Ananas je bogat tudi z vitaminom C, vlakninami in manganom. Špinača je prava prehranska bomba, ki vsebuje malo kalorij. Meta deluje diuretično, spodbuja presnovo in zmanjšuje apetit. Zeleni čaj je bogat z antioksidanti. Dodatek k napitku pa je kajenski poper, za katerega so številne študije pokazale, da vpliva na nižji vnos kalorij, saj zavira apetit in hkrati pospešuje presnovo.

Pikantni smoothie za izgorevanje maščob

  • Obroki: 1
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

1 skodelica sveže špinače
2 žlici sveže mete
1 steblo zelene
1/2 skodelice ohlajenega zelenega čaja
1/2 velike grenivke
1 skodelica ananasa
ščepec kajenskega popra

Navodila

Špinačo, meto, zeleno in zeleni čaj dajte v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi. Nato dodajte preostale sestavine in ponovno premešajte. Postrežemo dobro ohlajeno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!