7 sprememb, ki jih morate narediti v svoji kuhinji: to vam bo prineslo srečo, uspeh in zdravje

Foto: Watermark Designs / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Feng shui, starodavna kitajska umetnost bivanja in urejanja prostora, lahko v vaše življenje vnese ravnovesje in mir. Preverite, kako morate urediti kuhinjo po feng shui pravilih, če želite življenje, polno uspeha, zdravja, obilja in sreče.

Kuhinja je po Feng Shui prostor, ki hrani in vzdržuje življenje, zato velja za najpomembnejši del doma. Kuhinjo povezujejo z zdravjem in blaginjo stanovalcev.

Stara filozofija urejanja prostora prinaša nekaj napotkov, ki bodo zagotovili prijetnejše bivanje v srcu doma – kuhinji.

1. Odstranite vse nepotrebne stvari iz kuhinje

Znebite se vsega, česar nikoli ne uporabljate. Staro, okrušeno posodo ali počene sklede, pokvarjene kuhinjske aparate. Vse te in še mnoge neuporabne stvari ustvarjajo nered v kuhinji in posledično nered v vašem življenju. Zavrzite tudi hrano, ki ji je potekel rok uporabe.

2. Očistite pečico

Vsebuje energijo blaginje in zato mora biti vedno čista in delujoča.

3. Sprostite prostor na hladilniku

Magneti, razglednice, seznami stvari, ki jih je treba narediti – nered na hladilniku in vsak pogled nanj ustvarja preveč stresa, zaradi katerega se počutite še bolj raztreseno.
Zaradi tega posežete po hrani tudi takrat, ko niste lačni. Odstranite vse s hladilnika ali pustite le eno ali dve stvari, sezname opravil pa premaknite v notranjost kuhinjskih elementov.

Naj hladilnik zadiha ber nepotrebnih stvari na njem. Foto: Squared One / Unsplash

4. Skrijte koš za smeti

Naj ne bo odprt in ne postavljajte ga v vidno polje. Če je le mogoče, naj bo pod umivalnikom, znotraj elementov ali v shrambi. Odprti koš, ki ga vidite, v vaše življenje prinaša nered.

5. Napolnite skledo s sadjem

Polna skleda sadja predstavlja uspeh in obilje. Naj stoji na očiščeni mizi ali katerikoli čisti kuhinjski površini.

6. Poiščite mesta za rastline

V kuhinji imejte lončke s svežimi začimbami, v vazi naj bo sveže cvetje, na pultu in okenski policiji pa lončki z okrasnimi rastlinami. Ti v kuhinjo vnašajo pozitivno energijo.

7. Ne izogibajte se barvam

Več kot jih bo, bolje bo, čeprav bodo v živahne tone odeti le detajli. Tako kot rastline so tudi barve odgovorne za vnašanje in ohranjanje pozitivne energije v kuhinji, pa tudi v vašem življenju.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!