7 stvari, ki jih urejene ženske počnejo vsak dan: tako boš tudi ti prava dama

Foto: Pixabay/Pexels

Teh sedem trikov si je vsekakor vredno zapomniti in posnemati ter jih uporabljati vsak dan. Brez strahu, za to vam ni treba spremeniti celotne garderobe, le nekaj preprostih trikov morate vključiti v svoje vsakdanje življenje.

1. Imajo jutranjo rutino

Jutranja rutina ne jemlje časa, temveč ga ustvarja. Vsa jutranja opravila se združijo v jasen in navdušujoč začetek dneva. Takrat se počutite žive, močne, sposobne in pripravljene na vse kar prinese dan. Zajtrk, prhanje, ličenje in oblačenje so stvari, ki potrebujejo svoj čas, zato je potrebno le tega skrbno načrtovati. Z načrtovano jutranjo rutino usmerite pozornost nase. Da bi se izognili časovnemu stresu, vstanite prej kot običajno, da lahko vse opravite v miru.

2. Načrtujejo svoja oblačila

Če imate čas, je lahko zelo koristno, da večer prej pripravite svoja oblačila. Spremljajte tudi vremensko napoved, da vam zjutraj ne bo treba brskati po omarah. Tako boste prihranili čas in se izognili morebitnemu stresu.

3. Nosijo kvalitetno in primerno spodnje perilo

Urejena dama nikoli ne nosi zastarelega spodnjega perila, ki je narejeno iz poceni materialov in je preozko. Ni le obvezno oblačilo za vsak dan, ampak vpliva tudi na počutje. Nič ni boljšega kot odlično prilegajoč kos spodnjega perila, ki izgleda fantastično. Ne glede na to, ali izbirate perilo, ki vas bo udobno spremljalo preko službenega dneva ali športno perilo, prava izbira le tega dela čudeže. Urejene ženske so pozorne na materiele in barve, ki jih kombinirajo s svojimi oblačil: na primer pod hlačami nosijo brezšivne spodnje perilo

via GIPHY

4. Preverijo vremensko napoved

Urejene ženske preverijo vremensko napoved, saj se na podlagi vremene primerno oblečejo. Namreč temperature so zjutraj nižje, zato so priporočljiva večplastna oblačila.

5. Nosijo primerna oblačila

Z oblačili okolici sporočamo, kdo smo, s čim se ukvarjamo, za kaj si prizadevamo. Čeprav knjige ne bi smeli soditi po platnicah, so kodeksi oblačenja tisti, pri katerih ne bi smeli delati napak. Urejena ženska za vsako priložnost nosi primerna oblačila, prekratka krila in globoki dekolteji so za njih tabu.

6. Nosijo prave modne dodatke

Modni dodatki so namreč ključnega pomena k vsakemu videzu. Ne glede na to, ali gre za torbico, nakit, šal ali pas – pravi modni dodatek naredi obleko popolno. Vendar tukaj velja naslednje pravilo: manj je več.

7. S seboj nosi različne kozmetične pripomočke

Prava dama s seboj vedno nosi korektor, šminko, da v javnosti vedno izgleda urejena. Prav tako s seboj vedno nosi obliže, saj so lahko v pomoč pri morebitnih nepredvidljivih situacijah.

Ne glede na vse trike pa je pomembno tudi to, da je prava dama tista ženska, ki izžareva svojo notranjo samozavest in obenem nežnost ter ženstvenost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!