fbpx

8+ električnih motorjev leta 2024, ki so tako zelo drugačni, da jih boš hotel imeti

Seznam električnih motorjev leta 2024!

Foto: Verge

Seznam električnih motorjev leta 2024, ki so nas v uredništvu navdušili.

V svetu, kjer trajnost postaja ključna vrednota, se električni motocikli vse bolj uveljavljajo kot prihodnost osebne mobilnosti. Zato smo sestavili seznam električnih motorjev leta 2024. Ti inovativni stroji ne le zmanjšujejo naš ogljični odtis, temveč tudi prinašajo vznemirjenje in zmogljivost, ki prekašata tradicionalne motorje z notranjim izgorevanjem. Od futurističnih konceptov do robustnih terenskih motorjev, električni motocikli ponujajo raznolikost, ki zadovolji vsak okus in potrebo. V tem članku vam predstavljamo deset najbolj izstopajočih električnih motociklov, ki na novo definirajo vožnjo na dveh kolesih.

1# Super 73

Super 73
Foto: Super 73
Super73 je predstavil svojo novo serijo električnih koles Blackout Series, ki združujejo stil, zmogljivost in tehnologijo. Kolesa v tej seriji izstopajo z edinstvenim mat črnim dizajnom in vrhunskimi komponentami. Model R se ponaša z zmogljivim motorjem, ki omogoča hitrost do 32 km/h (20 mph) in doseg do 120 km (75 milj) na eno polnjenje. Za izboljšano udobje in stabilnost poskrbijo napredne vzmetne vilice in široke pnevmatike. Kolesa so opremljena z naprednim LCD zaslonom, ki prikazuje ključne informacije, in omogočajo povezljivost s pametnimi telefoni za dodatne funkcionalnosti in nadzor nad kolesom​​.

2# DAB Motors 1α

Foto: DAB Motors
DAB Motors je predstavil svojo novo omejeno serijo električnega motorja 1α, ki združuje luksuz in zmogljivost. Ta motor, ki ga poganja 25,5 kW (34,6 KM) motor, doseže največjo hitrost 130 km/h (80 mph) in ima doseg do 150 km (93 milj). S svojo težo 125 kg (276 lbs) je izjemno lahek in enostaven za vožnjo brez potrebe po sklopki ali prestavah. Motor je opremljen z razkošno sedežno prevleko iz Alcantare, vzmetenjem Paioli, zavornim sistemom Brembo ter kovanimi karbonskimi deli iz odpadnega materiala Airbus. Na voljo je v beli ali sivi barvi za ceno 14.900 evrov (približno 16.000 USD), s samo 400 izdelanimi primerki​.

3# Dust Moto Model 1

Foto: Dust Moto
Dust Moto je predstavil svoj prvi električni motokros motocikel Model 1, ki je zasnovan za vožnjo v hrupno občutljivih območjih. Ta srednje velik električni motocikel tehta približno 91 kg (200 lbs) in je opremljen z zamenljivo 3,5 kWh baterijo, ki zagotavlja vrhunsko moč 26 kW (35 KM) in 500 Nm navora, kar mu omogoča najvišjo hitrost več kot 60 mph (96 km/h). Model 1 ima kolesa velikosti 21 palcev spredaj in 18 ali 19 palcev zadaj, z zavornimi diski premera 260 mm spredaj in 220 mm zadaj. Njegova prodajna cena je 10.095 USD, s prvimi 100 primerki, ki so na voljo s 15-odstotnim popustom in brezobrestnim plačilom v 15 mesecih​.

4# Project ARES

Foto: Real Motors
Projekt ARES je najnovejši električni café racer podjetja Real Motors, ki združuje retro estetiko s sodobno tehnologijo. Ta električni motocikel je zasnovan s poudarkom na minimalizmu in čistih linijah, kar mu daje futuristični videz, navdihnjen s sci-fi filmi. Projekt ARES je opremljen z 11 kWh baterijo, ki omogoča doseg do 160 km (100 milj) in največjo hitrost med 145-160 km/h (90-100 mph). Motor tehta približno 220 kg (485 lbs) in se ponaša z zmogljivostjo, primerljivo s tradicionalnimi motorji z notranjim izgorevanjem kapacitete med 700-900 ccm. Real Motors načrtuje, da bo motocikel na trgu konec leta 2025, s predvideno ceno okoli 20.000 USD. Poleg tega motor vključuje “Electric Analogue” koncept, ki združuje klasične analogne kontrole z naprednimi električnimi komponentami, kar ustvarja edinstveno in pristno izkušnjo vožnje. Zasnova motocikla vključuje odprto telo z vidnimi baterijami in motorjem, kar prispeva k njegovemu robustnemu in hkrati elegantnemu videzu. Zaradi zmogljivega motorja in vrhunske konstrukcije je Projekt ARES popoln za ljubitelje café racerjev, ki iščejo združitev klasičnega dizajna in sodobne tehnologije.

5# Harley-Davidson S2 Mulholland

Foto: HARLEY-DAVIDSON
LiveWire je predstavil svoj novi električni motocikel S2 Mulholland za leto 2024, ki prinaša futuristično obliko in zmogljivost. S2 Mulholland uporablja platformo S2 Arrow in je opremljen z 10,5 kWh baterijo, ki omogoča 84 konjskih moči in 263 Nm navora. Motocikel pospeši od 0 do 100 km/h v samo 3,3 sekunde, največja hitrost pa je 160 km/h. Doseg znaša do 195 km. Motocikel ima napredno vzmetenje s 43 mm obrnjeno vilico spredaj in progresivno zadnjo enoto, kar omogoča boljšo vožnjo. Opremljen je tudi z Brembo zavorami in vrhunskimi pnevmatikami Dunlop Roadsmart IV. Mulhollandova ergonomija ponuja bolj sproščeno vožnjo z višjim krmilom in nižjim sedežem v primerjavi z modelom Del Mar. Posebnost S2 Mulholland je tudi uporaba trajnostnih materialov, kot so bio-kompoziti iz konoplje in reciklirane ribiške mreže. Na voljo je v dveh barvah: Liquid Black in Lunar White, cena pa se začne pri 15.999 USD​.

6# Tarform Vera

Foto: Tarform
Tarform je predstavil svoj najnovejši električni motocikel Vera, ki združuje elegantno obliko in zmogljivost. Vera je zasnovana kot vsestranski motocikel, primeren tako za mestno vožnjo kot za vožnjo po brezpotjih. Opremljena je z 8 kWh litij-ionsko baterijo, ki omogoča doseg do 160 km (100 milj) in se napolni v 2 urah na polnilni postaji Level 2. Motor z močjo 35-55 kW (74 KM) omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 3,5 sekunde, največja hitrost pa je 137 km/h (85 mph)​​. Motocikel ima okvir iz aluminija, vzmetenje Öhlins in 17-palčna kolesa, kar mu zagotavlja lahkotno konstrukcijo s skupno težo 163 kg (360 lbs). Vera vključuje napredne funkcije, kot so regenerativno zaviranje, brezključni zagon in 3,4-palčni zaslon Retina z 4G povezljivostjo ter posodobitvami preko zraka​. Cena za model Vera se začne pri 16.000 USD, prve dostave pa so načrtovane za leto 2025.

7# Verge TS Ultra

Foto: Verge
Verge Motorcycles je predstavil svoj novi model TS Ultra, ki se ponaša z naprednimi funkcijami, vključno s šestimi kamerami in radarjem za izboljšano varnost. Ta električni superbike zmore 201 konjsko moč in 1200 Nm navora, kar mu omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v samo 2,5 sekunde ter doseže največjo hitrost 200 km/h. Z dosegom do 375 km na eno polnjenje in ceno okoli 44.900 USD je TS Ultra tehnološki čudež, ki združuje zmogljivost in varnost z umetno inteligenco in strojno vizijo, kar omogoča analizo okolice in opozarjanje voznika​​.

8# Segway Xyber 2

Segway je predstavil novo električno kolo Xyber, ki združuje moč, stil in tehnologijo za neprekosljivo vožnjo. Xyber se ponaša z zmogljivim zadnjim pestnim motorjem, ki proizvede 175 Nm navora, kar omogoča pospešek od 0 do 32 km/h (20 mph) v le 2,5 sekunde. Kolo je opremljeno z dvema baterijama s skupno kapaciteto 1440 Wh, kar omogoča doseg do 153 km (95 milj) na eno polnjenje​​. Xyber je zasnovan za dve osebi, z dodatno širokim sedežem za večje udobje med dolgimi vožnjami. Ima popoln sistem vzmetenja s 120 mm hoda spredaj in zadaj ter ultra širokimi pnevmatikami za izboljšano stabilnost in nadzor. Pametna tehnologija vključuje aktivno zaznavanje okolice, ki prilagaja moč in osvetlitev glede na pogoje vožnje, ter integracijo z mobilnimi aplikacijami za sledenje podatkov o vožnji. Xyber prinaša inovacije in združuje funkcionalnosti e-kolesa in terenskega motocikla, kar ga postavlja v edinstveno kategorijo zmogljivih, tehnološko naprednih vozil​.

9# Pave Motors BK E-Bik

Foto: Pave Bikes
Pave Motors je predstavil svoj najnovejši električni motor BK, ki prinaša zanimivo kombinacijo moči, tehnologije in urbanega dizajna. BK se ponaša z močnim 3.000 W motorjem, ki omogoča največjo hitrost 48 km/h (30 mph) in pospešek od 0 do 48 km/h v le 3,7 sekunde. Motor napaja litij-ionska baterija kapacitete 1,85 kWh, kar omogoča doseg do 80 km (50 milj) na eno polnjenje. S hitrim polnilnikom se baterija napolni do 80 % v eni uri. Motor BK je zasnovan za urbano vožnjo, njegova lahka konstrukcija iz aluminija letalske kakovosti pa tehta le 46 kg (101 lbs) brez baterije. Kljub temu je dovolj robusten, da lahko prevaža dva potnika. Varnostne funkcije vključujejo blokado GPS za sledenje, digitalni ključ, ki temelji na tehnologiji blockchain, in sistem za sledenje s tresenjem, ki obvešča lastnika, če se motor premakne​​. Pave BK je idealen za mestne voznike, ki iščejo mešanico hitrosti, tehnologije in praktičnosti. Z začetno ceno okoli 6.900 USD prinaša inovacije in udobje v svet električnih koles.

10# Honda Dax MiniMoto Koncept

Foto: MICHIO PAPERS | BEHANCE
Honda E, koncept, ki ga je oblikoval Michio Papers, predstavlja sodobno reinterpretacijo klasičnega modela Honda Dax. Ta retro-futuristični projekt združuje ikonično obliko T-okvirja z naprednim električnim pogonom in zamenljivimi baterijami, kar omogoča okolju prijazno mobilnost brez emisij. E ohranja kompaktno medosno razdaljo in preprosto zasnovo izvirnega Daxa, medtem ko ponuja moderne funkcije, kot so napreden uporabniški vmesnik in geometrija novega okvirja ter vzmetenja​​. Zasnova vključuje prostor znotraj okvirja, kjer bi pri bencinskem motorju običajno bil rezervoar, zdaj pa je tam prostor za mobilni telefon, kar omogoča brezžično polnjenje. Koncept uporablja pasovni električni pogon in zamenljive baterije, kar zmanjšuje čas polnjenja in podaljšuje domet vožnje. Poleg tega E vključuje tudi geometrijsko zasnovo, ki združuje krožne zadnje luči in osmerokotne baterije, kar konceptu daje poseben vizualni pečat. Ta konceptni model, ki je zasnovan za urbane okolja, predstavlja harmonijo med nostalgično preteklostjo in trajnostno prihodnostjo, s čimer cilja na ekološko ozaveščene motoriste, ki cenijo tako klasični dizajn kot sodobne inovacije​.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.