fbpx

800.000 kock Lego za češnjevo drevo, ki je vstopilo v Guinnessovo knjigo rekordov

800.000 lego kock za češnjevo drevo, ki je vstopilo v Guinessovo knjigo rekordov.

Dansko podjetje Lego že leta uresničuje pravljične sanje otrok celega sveta, a tokrat so v tematskem parku Legoland na Japonskem naredili nekaj tudi za oči odraslih.

Nepredstavljivo je, česa vse ni mogoče oblikovati in udejanjiti iz najbolj znanih barvnih kock na svetu. Če jih položite v roke japonskih umetnikov, pa nastanejo presenetljive skulpture.

V LEGOLANDU na Japonskem so naredili cvetočo češnjo iz kock Lego, ki je vstopila v Guinnessovo knjigo rekordov, saj so za njeno izdelavo porabili več kot 800.000 kock.

Več kot 4 metrov visoko in 3.333 kilogramov težko češnjevo drevo je postalo največja skulptura narejena iz kock Lego. Za ustvarjanje drevesa, ki je bilo izdelano na Češkem, so potrebovali 6.500 ur.

Na zeleni podlagi stoječe deblo, iz katerega se odpirajo pisane veje roza barve in veliki lampijoni, ki v noči svetijo, dajejo občutek, kot da gledate v bombon.

Galerija slik – Češnja iz kock Lego

Dodatne Informacije

Več informacij:
legoland.jp

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.