fbpx

Cuda: prvi podvodni raketni nahrbtnik na svetu, izdelan s tehnologijo 3D-tiskanja

Cuda

Marsikdo obožuje vožnjo s podvodnimi skuterji, a si zaradi visoke cene tega doživetja ne more privoščiti pogosto. Kot odlična alternativa se predstavlja podvodni raketni nahrbtnik, kakršnega doslej še niste spoznali.

Britanski študent Archi O’Brien je razvil raketni nahrbtnik Cuda, ki je izdelan s tehnologijo 3D-tiskanja. Pogonsko napravo uporabnik preprosto namesti na hrbet in izjemna izkušnja ob drsenju skozi vodo se lahko začne.

Inovacija, ki jo je O’Brien zasnoval v okviru univerzitetnega projekta, bo kmalu na voljo za masovno proizvodnjo. Pri njeni izdelavi je sodeloval s podjetjem 3D Hubs.

Še posebej navdušujoče je dejstvo, da je večina komponent izdelka proizvedenih z metodama FDM in PLA. Ti uporabljata dostopne materiale, hkrati pa zagotavljata cenovno ugodno 3D-tiskanje.

Natisnjeni 3D-elementi raketnega nahrbtnika so prekriti z epoksidno smolo. Pri procesu proizvodnje je uporabljen tudi silicij, ki je namenjen zaščiti baterije pred vodo.

Ustvarjalci so tudi navdušeni nad odpornostjo svoje kreacije. Čeprav so ob testiranju prototip v vodi pustili več mesecev, na njem ni bilo opaziti znakov puščanja ali razkroja.

Galerija – Podvodni raketni nahrbtnik Cuda

Dodatne Informacije

Več informacij:
designshow.lboro.ac.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!