fbpx

ABT Urus Scatenato: Lamborghinijeva zver iz ogljikovih vlaken na “raketni pogon”

ABT Urus Scatenato

Urus Scatenato
Foto: ABT

Ste kdaj gledali divjega bika in si mislili: "Hmm, ta bi lahko bil še bolj divji?" No, ABT Sportsline je storil prav to z Lamborghinijevim Urusom. Predstavljajte si, da bi Lamborghini in Hulk imela otroka. Rezultat? Urus Scatenato.

Začnimo z osnovami. Lamborghini Urus Performante že tako ni ravno lenoben avto. S svojim dvojno turbinskim 4,0-litrskim V8 motorjem proizvede 666 konjskih moči (hp), kar je približno enako 670 KM. Toda ABT je s svojo tehnologijo Power R dodal še dodatnih 144 hp (146 KM). To je kot dodajanje raketnega goriva k že tako eksplozivni mešanici!

Foto: ABT
Aerodinamika? ABT je tudi tukaj naredil nekaj čarovnije. Urus Scatenato je opremljen s spojlerjem s sredinskim rezilom spredaj in spremenjenim zadnjim krilom, ki povečujejo pritisk in dajejo avtu še bolj agresiven videz.
Urus Scatenato
Foto: ABT
Kaj pa dizajn? Ogljikova vlakna so kraljica tega avtomobila. Najdemo jih v motorju, notranjosti in celo na zunanjosti avtomobila. In če mislite, da je to vse, se motite. ABT High-Performance IRL 23-palčna kolesa in izpušni sistem z ABT 4-cevnimi titanovimi konci izpušne cevi dodajajo še večjo grožnjo.

Za tiste, ki se spominjate, je ABT lani razvil Audi RS Q8 Signature Edition, ki deli platformo z Lamborghinijem Urusom in Porschejem Cayenne. Ta zver proizvede 790 hp (800 KM) in doseže hitrost od 0 do 100 km/h (približno 62 mph) v samo 3,2 sekunde.

Čeprav ABT Sportsline še ni razkril specifikacij Urus Scatenato, lahko stavimo, da bo ta divja različica Urusa dosegla podobne številke. In če je običajni Urus Performante hitrejši od Porscheja Cayman GTS 4.0 na progi Hockenheim, si lahko samo predstavljamo, kaj lahko stori z dodatnimi 144 hp.

ABT Urus Scatenato ni le avto. Je kombinacija dediščine Lamborghinija in inovativnosti ABT Sportsline. Je divji bik, ki je postal še bolj divji. Za tiste, ki si želijo nekaj več kot le avto, je Urus Scatenato prava izbira.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.