fbpx

Ali je to, da svojemu možu dovolite spanje z drugimi ženskami – ključ do srečnega zakona?

Strokovnjaki pretehtajo kontroverzno idejo in ali res lahko deluje

Foto: envato elements

Ste kdaj razmišljali o tem, da bi svojemu možu dovolili seksati z drugimi ženskami? Po mnenju nekaterih ljubic bi to dejansko lahko okrepilo vaš zakon. Toda ali je to res dobra ideja? Vprašali smo strokovnjake za odnose in se poglobili v raziskavo, da bi izvedeli.

Ko Holly Hill, nekdanja ljubica in avtorica Sugarbabe, predlaga, da bi morale žene svojim možem dovoliti spolne odnose z drugimi ženskami, in mnogi se ne strinjajo z idejo. Konec koncev, ali ne bi poroka morala biti monogamija in zavezanost?

Toda Holly trdi, da če nekoga resnično ljubiš, bi ga moral osrečiti, tudi če to pomeni, da mu dovoliš, da spi z drugimi ljudmi. V tem prepričanju ni edina. Nekateri ljudje raziskujejo odprta razmerja in poliamorije kot način za razširitev svojih spolnih in čustvenih vezi, ne da bi pri tem žrtvovali svoje primarno partnerstvo.

Vendar se vsi ne strinjajo s to idejo. Prvič, ljubice morda niso najboljši vir nasvetov za odnose. Navsezadnje so one tiste, ki spijo s poročenimi moškimi, kar je v naši družbi na splošno ogorčeno. Omeniti velja tudi, da vsi moški ne želijo spati z drugimi ženskami, tudi če imajo za to možnost.

Kaj pa argument, da redni seks lahko prepreči varanje? Dr. John Gray, avtor knjige Moški so z Marsa, ženske z Venere, verjame, da če je moški spolno zadovoljen doma, je manjša verjetnost, da bo varal. Priporoča tri- do štirikrat na teden seks, da preprečite, da bi vaš partner zašel iz prave poti.

Vendar ima ta ideja tudi svoje močne kritike. Nekateri ljudje trdijo, da mora biti seks namenjen užitku in intimnosti, ne pa le način za preprečevanje nezvestobe. Poleg tega obstaja veliko razlogov, zakaj nekdo lahko vara, vključno s čustvenim nezadovoljstvom, željo po novostih ali pomanjkanjem predanosti partnerju.

Torej, kaj je bistvo? Ali naj žene svojim možem dovolijo spolne odnose z drugimi ženskami? Končno je odvisno od vpletenih posameznikov ter njihovih vrednot in meja. Odprta razmerja lahko delujejo pri nekaterih parih, vendar zahtevajo veliko komunikacije, poštenosti in zaupanja. Za druge bi bila monogamija najboljša izbira. Ključno je, da se s partnerjem odkrito in pošteno pogovorita o tem, kaj si oba želita in potrebujeta od vajine zveze.

Poroka ni enaka za vse in ni enega »pravega« načina za to. Nekateri pari se lahko odločijo za odprta razmerja, medtem ko imajo drugi raje monogamijo. Najbolj pomembno je, da sta oba partnerja na istem in sta predana sreči in dobremu počutju drug drugega.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.