fbpx

Apple predstavil novi 9,7-palčni iPad

Sanje Steva Jobsa so bile, da bi Apple ustvarjal računalnike, namenjene izobraževanju. V skladu s tem je bil oblikovan novi iPad, ki so ga premierno predstavili na Lane Technical College Prep High School v Chicagu.

Tehnologija si vse bolj utira pot tudi v šolske učilnice. iPad študenti denimo že uporabljajo pri programiranju dronov in ustvarjanju glasbe, Apple pa si želi, da bi ga bilo mogoče vključiti še v druge dejavnosti.

V preteklosti se je za najbolj priljubljenega izkazal 9,7-palčni iPad, ki je šolskim ustanovam na voljo po ceni 243 evrov. Pri Applu so se odločili, da ga bodo izboljšali, medtem ko bo njegova cena ostala enaka.

iPad je najbolj priljubljena računalniška tablica na svetu.
iPad je najbolj priljubljena računalniška tablica na svetu.

Kaj novega bo prinesel posodobljeni iPad?

Novi iPad vsebuje pisalo Apple Pencil. Ponuja Applove aplikacije za izobraževanje in posebne aplikacije, ki izkoriščajo umetno inteligenco. Posodobljena bosta paket iWork in aplikacija GarageBand. Otroci bodo tako imeli odlično priložnost, da pokažejo svoje znanje. V nasprotju z naštetimi posodobitvami dizajn ostaja nespremenjen.

Baterija zdrži kar 10 ur. Omrežje LTE podatke prenaša s hitrostjo do 300 Mbps. Zadnja kamera snema v ločljivosti 8 MP. Napravo poganja čip A10 Fusion. Uporabniku bodo na voljo tudi GPS, kompas, giroskop, funkcija TouchID in FaceTime HD-kamera.

iPad tehta manj kot pol kilograma, njegova debelina pa je le 7,5 milimetra. Dobili ga boste lahko v srebrni, sivi in zlati barvi.

9,7-palčni iPad je že mogoče naročiti prek Applove spletne strani. Različica z 32 GB prostora za shranjevanje vas bo stala 267 evrov, medtem ko bo za model z 128 GB prostora treba odšteti 348 evrov.

Galerija – Novi 9,7-palčni iPad

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!