fbpx

Acer Chromebook Tab 10: Google s svojo prvo tablico Chromebook

Medtem ko so pri Applu naznanili novo različico tabličnega računalnika iPad, pri Googlu ne počivajo. Skupaj z Acerjem so lansirali prvo tablico Choomebook, s katero se želijo zoperstaviti svojemu konkurentu. In to le dan pred uradno predstavitvijo novega iPada ...

Choomebook Tab 10 je naprava, ki je namenjena predvsem izobraževanju. Označimo jo lahko kot prvo tablico takšne vrste z vgrajenim operacijskim sistemom Chrome. Google je pri njeni izdelavi sodeloval s podjetjem Acer, ki zagotavlja, da izdelek nudi vse, kar študenti potrebujejo.

Kaj ponuja Chromebook Tab 10?

Tablica podpira aplikacije za Android. Njena baterija zdrži kar 9 ur. Poganja jo set čipov OP1, ki ga uporablja tudi Samsung Chromebook Plus. Naprava ima 4 GB RAM-a in 32 GB prostora za shranjevanje.

V tablico sta vgrajeni dve kameri. Sprednja je sposobna ustvarjati posnetke v ločljivosti 2 MP, zadnja pa v ločljivosti 5 MP. Uporabniku so na voljo priključka za USB-C in slušalke. Pozabiti ne smemo niti na pisalo Wacom EMR, ki ne potrebuje polnjenja.

Pri Googlu si želijo, da bi bila tablica kar se da dostopna vsem. Cena 9,7-palčne različice, ki je sicer najcenejša iz Googlove linije izdelkov, je 267 €evrov. Prodaja se bo v ZDA začela v aprilu, evropski kupci pa bodo Chroomebook Tab 10 lahko dobili v maju.

Galerija – Chromebook Tab 10

Dodatne Informacije

Več informacij:
acer.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!