Arhitekturno in oblikovalsko čudo: staro cerkev je spremenil v čudovit dom!

Za ta projekt je Tas Careaga porabil štiri leta

Foto: tascareaga.com
Zadnjič posodobljeno: :

Tas Careaga je grafični oblikovalec in umetnik, ki je samostojno preoblikoval staro baročno cerkev iz 16. stoletja v Bilbau in ustvaril svoj novi dom. Poleg sodobnega oblikovanja je ohranil tudi sakralni del.

Eduardo Estanislao González-Careaga iz Venezuele, umetniško znan kot Tas Careaga, je grafični oblikovalec, programer, fotograf, slikar, notranji oblikovalec in rolkar, ki je staro baročno cerkev v Bilbau v Španiji spremenil v svoj novi dom in atelje za svojo agencijo TasLab, ki se ukvarja z multimedijskim oblikovanjem.

Ustvarjalni mladi umetnik je skozi številne projekte pokazal svoje znanje, trud in zagnanost ter svojo ljubezen, da ustvari “vse iz nič”. Njegov novi navdušujoč dom je pravzaprav stara cerkev Santa Cruz na obrobju baskovske prestolnice, zgrajena sredi 16. stoletja, ki je bila v 18. stoletju deležna neoklasičnega preoblikovanja. Z lastnimi rokami je iz nje naredil pravo malo arhitekturno in oblikovalsko čudo.

Ta cerkev je danes dom!
Foto: tascareaga.com

Ohranil je prvotne okvirje in spoštoval nekdanji videz, naredil je pritličje, ki se razteza na 120 kvadratnih metrih. Vse je zasnoval po konceptu “odprtega prostora”, zato samo ena stena ločuje kopalnice in vinsko klet od preostale hiše.

Nad dvema tretjinama hiše je 10 metrov visok strop, kjer sta jedilnica in dnevna soba kot osrednji del in kuhinja v polkrogu – na mestu nekdanjega oltarja. V tem skupnem prostoru je tudi velik kamin na drva.

Iz dnevne sobe uide pogled navzgor proti nekdanjemu koru, danes s steklom obdani galeriji, kjer je tako kot v izložbi ločena spalnica, do katere vodi leseno stopnišče. V tem nadstropju sta studio in dve kopalnici. Iz studia pridete do zvonika – majhnega “podstrešja”, kjer je sprva postavil posteljo in knjige kot odličen kraj za potopitev v svoje najljubše branje s pogledom na zelene griče.

Foto: tascareaga.com

Mešanje modernega, rustikalnega in vintage sloga z baročno sakralno arhitekturo kot celoto je ustvarilo prostor, ki je videti res navdušujoče!

Cilj umetnika je, da njegov dom postane umetniško delo zase. Njegova prababica mu je zapustila 150 let staro pohištvo, nekaj je modernega, veliko kosov pa je oblikoval in izdelal sam. Enako je z umetnostjo in slikami – nekaj del je njegovih, nekaj del je od prijateljev. Najdemo pa tudi veliko kipov Jezusa, v prostoru pa je celo stara skateboard deska, na kateri so naslikani motivi Jezusa in svetnikov po vzoru sakralne umetnosti iz 18. stoletja.

Iz dnevne sobe drsna steklena vrata vodijo na dvorišče. Tu je terasa s prostorom za sončenje, hišica za psa, lesena miza in klopi, mini skate park ter prostor za žar. Vse skupaj pa je videti še bolj čarobno, ker je obkroženo z zelenjem in čudovito baskovsko naravo.

Dodatne Informacije

tascareaga.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Trendi za notranjo opremo v letu 2021