fbpx

Pričakuješ za valentinovo vrtnice? To barva vrtnic razkriva o namerah tistega, ki ti jih podari!

S pomočjo kratkega vodiča o barvah vrtnic boste ugotovili, kakšne namene ima oseba, ki vam podarja ta cvet brezčasne lepote.

Vrtnice so običajno povezane z romantiko in ob valentinovem je to najverjetneje tudi najbolj iskana roža. A poleg tega, da običajno predstavljajo najlepša čustva, se v nekaterih barvah skriva še globlji pomen in simbolika.

Zdaj lahko ugotovite, kaj je navdihnilo osebo, ki vam je vrtnice podarila, ta kratek vodič pa vam lahko pomaga tudi, če sami podarjate to čudovito in brezčasno rožo.

Rdeče vrtnice

Rdeča vrtnica je zagotovo eden najbolj znanih simbolov ljubezni in je klasična izbira za valentinovo. Poleg ljubezni simbolizira predanost, romantiko, spoštovanje in strast. Pravzaprav je idealno darilo za vašo boljšo polovico kateri koli dan v letu.

Bordo/temno rdeče vrtnice

Bogat odtenek simbolizira ljubezen, lepoto in predstavlja bolj prefinjeno izbiro v primerjavi s klasično rdečo barvo. Toplina teh posebnih odtenkov in resnost sta popoln način za izražanje občutkov, zvestobe in večne lepote.

Rdeča vrtnica je zagotovo eden najbolj znanih simbolov ljubezni in je klasična izbira za valentinovo.

Temno roza vrtnice

Nekje med zrelo strastjo, ki jo simbolizirajo rdeče vrtnice, in ljubko skromnostjo bledo rožnatih vrtnic, se nahajajo temno roza vrtnice, ki uspešno združijo vso omenjeno simboliko. Šopek temno roza vrtnic običajno pomeni mladostno strast ter simbolizira navdušenje, spogledovanje in ustvarjalnost.

Bledo roza vrtnice

Nežne svetlo rožnate vrtnice izžarevajo milino in dobrohotnost. Vsekakor so romantičen znak pozornosti, a še vedno manj odprt in neposreden znak kot njene ognjene sestrične. Ker gre dejansko za umirjeno barvo, so idealen dodatek razkošnim šopkom. Predstavljajo tudi ljubezen do sebe in na splošno simbolizirajo ljubkost, mir in nežnost.

Vijolične vrtnice

Modre vrtnice v naravi ne obstajajo, toda ker vijolična še vedno nosi pigment, modro lahko štejemo za asociacijo na nekaj povsem izjemnega. Vijolična barva vrtnic pušča vtis čarobnosti, zaradi česar so ene najbolj romantičnih vrtnic. Idealne so kot darilo za novo razmerje. Simbolizirajo vzvišenost, edinstvenost, modrost in skrivnostnost.

Vijolična barva vrtnic pušča vtis čarobnosti.

Bele vrtnice

Bele vrtnice imajo lahko rožnate ali celo zelenkaste podtone, ko se približajo polnemu razcvetu. Srečamo tudi odtenke kremno bele ali celo tiste z rumenimi pigmenti. Običajno so povezane s poročnimi obredi, uporabljajo pa se tudi kot znak pozornosti v težkih življenjskih situacijah. Simbolizirajo nove začetke, nedolžnost, čistost, eleganco in duhovnost.

Oranžne vrtnice/Vrtnice v barvi breskve

Živahne oranžne vrtnice v vseh njenih odtenkih se pogosto uporabljajo za bolj uradne priložnosti. So odlična izbira, ko želite izraziti močno hvaležnost, saj bo za to poskrbela njihova energična barva. Simbolizirajo toplino, podporo, zvestobo in navdušenje.

Rumena

V preteklosti rumene vrtnice niso vedno imele pozitivne konotacije (ljubosumje je le ena od njihovih simbolik). Toda danes na rumene vrtnice gledamo z večjim veseljem in jih večinoma dojemajo kot sončne rože, ki izžarevajo toplino in veselje. V nepričakovani kombinaciji z modrimi cvetovi so lahko videti precej osvežujoče in avantgardno. Simbolizirajo prijateljstvo, toplino, veselje, mladost in energijo.

Rumene vrtnice izžarevajo toplino in veselje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!