fbpx

Avinox Amflow PL: DJI vstopa na trg električnih koles z novim pogonskim sistemom Avinox in kolesom Avinox Amflow PL

DJI bo delal najboljša električna kolesa

Avinox Amflow PL
Foto: DJI

DJI, znan po svojih dronih, širi svoje delovanje na trg električnih koles z novo blagovno znamko Amflow in pogonskim sistemom Avinox. Prvo kolo, Amflow PL, bo predstavljeno konec leta 2024 in obljublja impresivne specifikacije ter inovativne funkcije, ki bodo konkurirale uveljavljenim blagovnim znamkam.

DJI, velikan v svetu dronov, je pripravil novo presenečenje – vstop na trg električnih koles. S svojim novim pogonskim sistemom Avinox in blagovno znamko Amflow se DJI namerava postaviti ob bok uveljavljenim proizvajalcem, kot sta Bosch in Specialized. Prvo kolo, Avinox Amflow PL, bo na voljo konec leta 2024, in obljublja, da bo navdušilo tako amaterje kot profesionalne kolesarje.


Avinox Amflow PL je prvo električno gorsko kolo DJI-ja, opremljeno z najnovejšim pogonskim sistemom Avinox. Pogonski sistem ponuja maksimalni navor 120 Nm in 1000 W moči za premagovanje tudi najstrmejših klancev. Nominalna moč motorja je 250 W, doseže pa lahko vrhunsko moč 850 W. Poleg tega ima odstranljivo baterijo kapacitete 800 Wh, ki jo je mogoče hitro napolniti od 0 do 75 % v le 1,5 urah s pomočjo Amflowjevega 2A/508W GaN polnilca​​.

Foto: DJI

Amflow PL se ponaša tudi s številnimi pametnimi funkcijami. Ima dvoinčni barvni OLED zaslon, integriran v okvir, in aplikacijo Avinox, ki omogoča brezžični dostop do vseh podatkov o vožnji. V primeru težav kolo sproži alarm in prek aplikacije obvesti o svoji lokaciji. Na voljo so štirje načini pedalne asistence, vključno s samodejnim načinom, ki prilagaja moč glede na upornost pri vožnji. Okvir je izdelan iz karbonskih vlaken, zaradi česar kolo tehta le 19,2 kg​.

Foto: DJI
Foto: DJI
Foto: DJI
Foto: DJI
Foto: DJI
Foto: DJI
Foto: DJI
Foto: DJI

DJI je že nekaj časa aktiven na področju razvoja inteligentnih rešitev za avtomobilsko industrijo in večjih baterijskih sistemov, kar jim je omogočilo hitro širitev na trg električnih koles. Christina Zhang, višja direktorica korporativne strategije pri DJI, je poudarila, da so njihove izkušnje z baterijami in motorji iz sveta dronov ključne za razvoj zanesljivega pogonskega sistema za električna kolesa​ )​.

Zaključek:

S prvencem Amflow PL DJI vstopa na konkurenčen trg električnih koles z impresivnimi specifikacijami in inovativnimi funkcijami. Cena bo predvidoma med 7.000 in 12.000 evri, kar ga postavlja ob bok premijskim modelom. Amflow PL bo na voljo pri pooblaščenih prodajalcih v Nemčiji, Veliki Britaniji in Avstraliji​.

Foto: DJI
Foto: DJI

DJI-jev vstop na trg električnih koles prinaša svežino in inovacije, ki bodo zagotovo vzbudile zanimanje tako kolesarjev kot konkurence. Ali bo DJI lahko ponovil svoj uspeh iz sveta dronov tudi na tem novem področju, bo pokazal čas.

Dodatne Informacije

dji.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.