Sestavine za dve osebi: 800 - 1000 g težak brancin ali orada2 žlici morske soli1 dcl oljčnega olja2 dcl belega vinazajemalka ribje juhe2 pora2 bučki4 krompirji Priprava: Ribo prerežemo po trebuhu in temeljito očistimovso notranjost ter speremo pod tekočo ...
Sestavine za dve osebi:
800 – 1000 g težak brancin ali orada
2 žlici morske soli
1 dcl oljčnega olja
2 dcl belega vina
zajemalka ribje juhe
2 pora
2 bučki
4 krompirji
Priprava:
Ribo prerežemo po trebuhu in temeljito očistimo
vso notranjost ter speremo pod tekočo vodo.
Osušimo v papirnati brisači in temeljito nasolimo
od znotraj in od zunaj. Na naoljen pekač
položimo ribo, ki jo zarežemo po obeh straneh,
jo obložimo z zelenjavo, prelijemo z belim vinom
in jušno osnovo in damo na predhodno
segreto pečico na 200° C. Pečemo od 15 do 20
minut.
Recept so pripravili v restavraciji Angel – Kaval
group – Mercator center Šiška