Border Mover – slovenska instalacija, ki premika meje!

Border Mover

Border Mover je slovenska pnevmatična videoinstalacija, ki prebija mejo med fizičnim in digitalnim. Za projektom stoji utečen umetniški tandem, ki ga sestavljata akademska slikarka Nika Oblak in akademski slikar Primož Novak. Svoj precej drugačen projekt od večine sta predstavila na Kickstarterju, kjer zbirata sredstva za nadaljnji razvoj.

Border Mover je pnevmatična inštalacija, ki (dobesedno) premika meje. Sestavljajo jo zaslon, računalnik, kompresor zraka, pnevmatični cilindri in programska oprema (delo Rada Miklavčiča), ki sinhronizira pnevmatično gibanje okvirja zaslona skupaj z videoposnetkom. Na ta način dvodimenzionalni posnetek spremeni v tridimenzionalni prostor in zabriše mejo med digitalnim in stvarnim. Večkrat nagrajenima Niki Oblak in Primožu Novaku se je ideja utrnila ob spoznanju, da je na televiziji 95 odstotkov informacij neuporabnih.

PREBERITE ŠE: Pozabimo na Kickstarter, prihaja Conda!


Border Mover na Kickstarterju zbira sredstva za nadaljnji razvoj instalacije, ki bo javnosti prvič na ogled v galeriji Kunsthalle Bratislava na Slovaškem na njuni samostojni razstavi And Now For Something Completely Different 5. Podporniki v zameno za sredstva ne bodo prejeli instalacije, pač pa zahvalna darilca, kot so majice, nalepke in kartice.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše aplikacije za horoskop 2021