fbpx

Cap Rocat: sanjski oddih na vročekrvni Majorki

Foto: Booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Kadar si zamišljamo sanjske počitnice, zagotovo pomislimo na prijetne sončne žarke in kristalno čisto morje. Če pa vse to pride skupaj z estetsko dovršenim interjerjem, pa še toliko bolje. Prav zato smo ob pogledu na hotel Cap Rocat na Majorki ostali odprtih ust.

Petzvezdični hotel Cap Rocat na Majorki ni običajen hotel. Nahaja se na odročni obalni lokaciji, umeščen v staro trdnjavo pa izgleda kot pravljično mestece iz sanj. Do morja ga loči le okoliško rastje, ki so ga spretne vrtnarske roke spremenile v prečudovit vrt. Hotel se namreč nahaja v objemu zaščitenega naravovarstvenega okolja, kar le še dodatno prispeva k rajskemu statusu namestitve.

Oddih brez naglice in skrbi

Edinstvena arhitektura trdnjave, v katero je umeščen hotel Cap Rocat, je razglašena za narodni spomenik. Zato je pravo čudo, da je v njej mesto našel luksuzni hotel. Za obnovo trdnjave je zaslužen španski arhitekti Antonio Obrador, projekt pa si je prislužil številne nagrade, tudi prestižno Europa Nostra nagrado. Temu primerna je tudi filozofija hotela, ki sloni na razumevanju sodobnih gostov in njihovih potreb, z željo, da jim zagotovijo oddih, kakršen je bil nekdaj. Brez naglice, stresa in hitenja. Zato si prizadevajo, da bi gostje užili prav vsak trenutek. Bodisi z zasebno večerjo ob sončnem zahodu, intimnimi izleti s čolni ali eksotičnimi tretmaji.

Odročna lokacija gostom zagotavlja umirjen oddih, daleč stran od turističnega vrveža. Le sonce, morje in otoška zemlja. Naravovarstveno območje zavzema 30 hektarov, obalni del pa se razprostira na dveh kilometrih. Hotel z vseh strani obkroža Sredozemsko morje, voda pa je bila služila tudi kot osrednja inspiracija pri oblikovanju kompleksa. Hotelski spa je tako izklesan v teren, nahaja pa se kar 12 metrov pod terenom, a kljub temu zagotavlja zadosti naravne svetlobe. Poleg notranjega bazena je gostom na voljo tudi zunanji s slano morsko vodo, ki nudi lepe poglede na morje in prečudovite sončne zahode.

Poudarek hotela je na varovanju narave in spoštovanju okolja. To je razvidno tudi iz arhitekturne zasnove, saj le ta ne posega invazivno v okoliško naravo. V hotelu so pozorni na svoj odtis na okolje, obenem pa skrbijo tudi za minimalen vpliv na okolico.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!