fbpx

7 znakov, da prijateljstvo preraste v ljubezen

Film Love, Rosie / Foto: imdb
Zadnjič posodobljeno: :

Moško-ženska prijateljstva so vedno predmet burne razprave, saj ko z nekom preživite veliko čas, se je v to osebo enostavno zaljubiti. Prijatelji spoznajo najgloblje dele vas in vas imajo radi kljub vsem vašim pomanjkljivostim. Vendar obstaja meja, ki loči prijatelje od ljubimcev in ko enkrat prestopite to mejo, stvari nikoli več ne bodo enake. Teh sedem znakov kaže, da se vaše prijateljstvo spreminja v ljubezen in da je čas, da odnos dvignete na naslednjo raven.

1. Začeli ste se spogledovati

Neškodljivo spogledovanje se dogaja tudi med prijatelji, vendar lahko kaže, da so se stvari obrnile in postale nekoliko bolj osebne. Nekateri menijo, da je to tipična šala, a spogledovanje bi lahko postalo bolj intenzivno, ko se prijatelji spremenijo v ljubimce. Spoznali boste, da je spogledovanje pogosto ključ do tega, da postanete več kot prijatelj. Čeprav je dajanje komplimentov prijatelju vedno lepa gesta, lahko začutite, da je za temi izjavami nekaj več kot poskus dvigniti razpoloženje.

via GIPHY

2. Imate poudarjeno govorico telesa

Govorica telesa je ena najbolj indikativnih stvari, ki kažejo, da vam je nekdo všeč. Številne študije kažejo, kako se ljudje odzovejo, ko so z nekom, ki jih očara. Nekatere od teh stvari so: slučajni dotiki, razširjene zenice, grizenje spodnje ustnice, popravljanje las in oblačil, križanje rok in nog.

3. Postanete ljubosumni

Od vseh znakov ljubosumje najbolj kaže na vaše intimne občutke do prijatelja. Ljubosumje je normalo in zdravo, ko gre za osebo, ki jo imate radi in ji s tem pošljete sporočilo, da vam ta oseba veliko pomeni. Če se vaš prijatelj začne nenavadno obnašati in ga zanima kam hodite in s kom se družite, je to znak ljubezenskih čustev.

4. Čutite močno fizično privlačnost

Do prijatelja čutite fizično privlačnost, ki je ne morete razložiti sami sebi. Vaše srce začne močno utripati, ko je zraven, in začnete se spraševati, kako bi bilo, če bi se s to osebo vključili v fizični odnos. To ni nič nenavadnega in sanjati, da se z njim poljubljate, objemate ali crkljate, pomeni, da ste se že precej oddaljili od prijateljske meje.

5. Prijatelji čutijo vašo povezanost

Zakaj lahko vaši prijatelji prej opazijo, da se vaš odnos spreminja in postaja resnejši? Pogled je drugačen z objektivnega in subjektivnega vidika, zato verjetno vidijo stvari, ki jih vi prej niste opazili. Ne zavrzite takoj mnenj svojih prijateljev, saj vas mnogi poznajo bolje kot vi sami sebe. Če se začnejo spraševati o stvareh in vidijo, da odnos s to posebno osebo postaja intenziven, bi jim morda morali prisluhniti.

6. Ves čas govoriš o njem

Vam je že kdo rekel, da preveč omenjate njegovo ime? Ne morete nehati razmišljati o tem, kaj počne čez dan, zakaj še ni poklical ali kdaj se boste naslednjič družili. Zdi se, da vas je zadela Kupidova puščica in vaše prijateljstvo se spremeni v ljubezen, če hočete to priznati ali ne.

via GIPHY

7. Ne morete se nasititi drug drugega

Ljubezen je lepa stvar in ko vam dnevni odmerek medsebojne interakcije ne zadostuje, vedite, da ste zaljubljeni. Ko se prijateljstvo spremeni v ljubezen, se drug drugega ne moreta naveličati. Če je vaš odnos več kot prijateljstvo, boste videli, da se bo čas, ki ga preživite skupaj, povečal.

Kako ravnati v tej situaciji

Da odnos deluje, morajo biti partnerji v prvi vrsti tudi prijatelji. Če čutite, da so se vam do prijatelja razvila ljubezenska čustva to povejte, saj bi tako lahko zamudili eno najlepših stvari v svojem življenju. Če boste čakali predolgo, se bo pojavil nekdo drug in vse življenje se boste spraševali, kaj bi lahko bilo, zato ukrepajte, dokler ni prepozno.

via GIPHY

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!