fbpx
Foto: zara.com

Cargo hlače: hlače s stranskimi žepi so nazaj v trendu (2022)

V letošnjem letu smo lahko opazili kar nekaj modnih trendov, ki v nas prebujajo nostalgijo in eden izmed njih so gotovo cargo hlače. Le-te so na modne steze vstopile na začetku tega stoletja, znane pa so po svojem unikatnem videzu in praktičnosti. Pozanimali smo se, katere barve, kroji in materiali so trenutno najbolj popularni in kako te hlače kombinirati.

Cargo hlače veljajo za kos oblačila, ki poleg izvirnega izgleda slovi tudi po svoji praktičnosti. Izstopa namreč po ogromnih stranskih žepih, v katere lahko shranite svoje ključe, mobilni telefon, majhno denarnico in ostale osebne predmete.
Poleg tega je večina cargo hlač narejena iz trdne bombažne tkanine, kar jim zagotavlja odpornost in vzdržnost. Primerne so tako za moške kot tudi za ženske.

Zgodovina cargo hlač

Cargo hlače so bile zaradi svoje funkcionalnosti najprej namenjene vojakom, na modnih stezah pa so svojo popularnost doživele v poznih 90. in zgodnjih 2000. letih. Najprej so jih nosili pripadniki hip hop stila, nato pa so svoje mesto našle v skoraj vsaki garderobi. Temu je botrovala tudi velika izbira materialov, barv in krojevbombažne cargo hlače so postale čudovit dodatek k sproščenemu uličnemu stilu, medtem ko so svilene oddajale večerno eleganco.

Kaj je značilno za cargo hlače?

Za cargo hlače je poleg velikih stranskih žepov značilen tudi ohlapnen kroju, ki zagotavlja udobje in sproščenost. Našli jih boste predvsem v preprostih, naravnih tonih, kot so bež, olivno zelena in kaki.
Vendar pa naj vas ne skrbi, če se v teh barvah ne vidite: modni strokovnjaki zagotavljajo, da ta trend pravil nima in da si hlače lahko izberete v katerikoli barvi, kroju in materialu.

Kako cargo hlače kombinirati?

Ker se cargo hlače uvrščajo med bolj sproščene kose oblačil, imate možnosti za popoln “modni kiks” bolj malo. Poskrbite le, da si barve hlač, zgornjega dela in obutve ne nasprotujejo.
Če želite s svojim outfitom v prostor vzbuditi nostalgijo po prelomu tisočletja, predlagamo, da hlače kombinirate z večjo usnjeno jakno, ki je bila prav tako značilna za to obdobje. Svetujemo tudi, da torbico zamenjate za nahrbtnik in si za obutev izberete superge.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!