fbpx

Čarobno cvetenje češenj v japonskem mestu Kawazu

Cvetenje češenj v mestecu Kawazu

Tudi v Sloveniji je zadnje dni že zadišalo po pomladi, v japonskem mestu Kawazu pa se že kaže klasična podoba začetka pomladi, ko na Japonskem cvetijo češnje, kar v deželi vzhajajočega sonca pomeni, da je zima dokončno odšla. Cvetenje je prava atrakcija, te fotografije pa prihajajo iz mesteca Kawazu, ki vedno malce prehiteva.

Mestece Kawazu, ki leži na obronkih Tokia, je znano po 8000 češnjah, ki so se že sredi februarja odele v belo in rožnato. Obiskovalci lahko tako že danes občudujejo oblake cvetov.

PREBERITE ŠE: Tako čudovita je Budimpešta v megli

Prizor, kot iz pravljice.
Prizor kot iz pravljice.

Cvetenje češenj na Japonskem praznujejo s hanamijem, kar v prevodu pomeni opazovanje rož. Češnje v mestecu na vzhodu Japonske cvetijo dober mesec prej kot ostale, saj so posebne sorte, sicer pa krošnje češnje tam ‘eksplodirajo’ konec marca in na začetku aprila. Češnjev cvet je japonska nacionalna cvetlica in je simbol upanja ter prenove.

Galerija – cvetenje češenj v japonskem mestu Kawazu:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!