Če ne ljubiš vsakega njenega delčka … jo pusti!

Če je ne ljubiš v popolnosti, jo pusti. Če si srečnejši, ko je ni zraven tebe, jo pusti. Če se raje pogovarjaš z drugimi ženskami, jo pusti.

Če misliš, da ji s tem, ko ostajaš z njo, delaš uslugo … jo pusti!

Ne misli, da ji delaš uslugo, ker to res ni usluga. Ne boš zmanjšal njene bolečine, ko se boš pretvarjal, da si v zvezi, iz katere želiš tako zelo pobegniti, srečen. Ne pomagaš ji, če jo ljubiš le zaradi občutka krivde ali zaradi obveze. Sebičen si, ona pa si zasluži več.

Če ti ni všeč, kako je videti zjutraj, ko se prebuja, jo pusti. Če je ne ljubiš, ko je utrujena ali slabe volje, jo pusti. Če je ne ljubiš, ko je nad nečim navdušena, jo pusti. Če ti ni všeč, kako te zapeljuje in te poskuša osrečiti, jo pusti. Ker ona je VSE TO! Je slabe volje, in je srečna. Je nepopolna in ima svoje napake.

Ali res ljubiš vsak njen delček?
Ali res ljubiš vsak njen delček?

Ne moreš preprosto samo izbrati tiste delce nje, ki jih boš ljubil. Ona je sestavljena iz vseh teh delcev, in če ti nekateri niti malo niso po volji, jo spusti!

Ni fer, da jo zadržuješ, da jo vlečeš nazaj. Ne, ne boš je rešil pred zlomljenim srcem, ne bo se počutila bolje, ker se ti smili. To je preprosto sebičnost. Preprečuješ ji, da bi našla nekoga, ki bi ljubil vsak njen delček.

Nekoga, ki bo oboževal, ko bo jokala ob žalostnem filmu. Nekoga, ki jo bo imel rad tudi takrat, ko bo imela naporen dan. Nekoga, ki jo bo ljubil, ko ne bo mogla nadzorovati svoje sreče ali navdušenja. Nekoga, ki bo ljubil dejstvo, da se rada “neumno” smeji, ko ima res dober dan! Nekoga, ki bo ljubil način, kako se zjutraj prebuja in jo gledal, kot da je njegov cel svet.

NIhče ni popoln, vsak med nami ima dobre in slabe dni, včasih se res neumno obnašamo, a če jo res ljubiš, jo ljubiš tudi v takšnih trenutkih. Ne bo vama vedno sijalo sonce, zveze ne gre jemati zlahka, zahtevajo trud in ljubezen. In če si ne moreš predstavljati prihodnosti z njo tudi v težkih trenutkih, jo pusti.

Če ne ljubiš njen vsak delček, ne ostajaj zaradi tega, ker se počutiš krivega, da ji boš zlomil srce. Edina stvar, ki je hujša od samote je ta, da si z nekom samo zato, ker se počutiš osamljenega … In točno to ti počneš njej! Počuti se samo, ker ji ne daješ ljubezni.

Če v njej ne vidiš prijatelja, ki je s tabo v dobrem in slabem, jo pusti. Če nimaš želje, da stečeš k njej takoj, ko izveš nekaj lepega, jo pusti. Če ne želiš skrbeti zanjo, ko je bolna, jo pusti.

Pusti jo, če je ne nameravaš ljubiti v celoti, v dobrem in slabem, predvsem pa takrat, ko življenje ni postlano z rožicami!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tako ga boš pripravila do tega, da se bo zaljubil vate in se ti zavezal