Koronavirus: kje dobiti zaščitna sredstva – zaščitne maske, oblačila ter razkužila za dezinfekcijo? (SARS-CoV-2)

Zaščita je pri koronavirusu SARS-CoV-2 ključnega pomena! Tudi zato smo preverili pri največjem svetovnem spletnem trgovcu Amazon, ki še vedno ažurno in skoraj nemoteno dostavlja zaščitna sredstva, tudi v Slovenijo. V kolikor izdelke naročite danes, jih boste prejeli že v nekaj dneh. Vendar pohitite, saj je povpraševanje po zaščitnih sredstvih izjemno!

Kriza s koronavirusom bo po pričakovanju strokovnjakov trajala minimalno od 4 do 8 tednov. V tem času pa bo zaščitna oprema na razpolago večinoma le zdravstvenim delavcem, policistom in reševalcem, vojski ter nujnim servisom.

Z odlokom je pretekli teden Vlada republike Slovenije trgovanje s tovrstnimi sredstvi prepovedala. Ta odlok je sicer pred nekaj dnevi tudi odpravila, a še vedno ostaja veliko vprašanj. Nabava v tujini in uvoz zaščitnih sredstev tako ni sporen in je edini način za nakup zaščitnih sredstev: mask, oblačil ter razkužil!

ZAŠČITNA SREDSTVA SO:
  • sredstva za osebno in skupinsko zaščito (zaščitne ro­kavice, zaščitni kombinezoni, zaščitne obleke, zaščitne maske (FFFP 2 ali IIR, FFFP 3, troslojne kirurške z vrvicami) in očala),
  • razkužila za roke in sredstva za razkuževanje površin,
  • druga sredstva in izdelki, ki so lahko uporabljeni za zaščito zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev pred nalezljivo boleznijo SARS-CoV-2 (COVID-19).

Ker je zaščitno opremo praktično nemogoče dobiti v Sloveniji, smo se obrnili na največjega svetovnega trgovca oziroma na njegovo nemško podružnico, AMAZON.de.

Tam je še vedno po zelo normalnih cenah dobavljiva skoraj vsa zaščitna oprema. Na razpolago so zaščitne maske, zaščitna oblačila, kot tudi razkužila.

V nadaljevanju smo zbrali izdelke, ki so v trenutku pisanja članka dosegljivi in hkrati med najbolj prodajanimi, njihovi prodajalci pa dosegajo najvišjo oceno na Amazonu ter so verodostojni! Vseeno pohitite, ker so zaloge pri prodajalcih omejene!

Zaščitne maske

Seznam dobavljivih izdelkov

Zaščitne maske
Zaščitne maske

Količina: 50 / Cena: 23,86 €

50 kirurških mask za enkratno uporabo, 3 plasti, zaščita pred prahom, zaščitne maske, zaščita proti okužbi, z elastiko, za preprečevanje vstopa prahu

Količina: 50 / Cena: 24,79 €

Maske HS-HWH316, trislojna zaščitna maska za enkratno uporabo (50 kosov)

Več izbire za zaščitne maske najdete na tem nakupovalnem seznamu!

Razkužila za roke

Seznam dobavljivih izdelkov

Razkužila za roke
Razkužila za roke

Količina: 1 / Cena: 14,97 €

Urban Forest 150 ml,  sterilizirano dezinfekcijsko sredstvo za roke in kožo, lahko se uporabi tudi obrazu, na kljukah, na straniščni deski …

Količina: 4 (300 ml) / Cena: 53,95 €

ABACUS, dezinfekcijsko sredstvo za roke (4 x 300 ml)

Količina: 1 (500 ml) / Cena: 19,90 €

Blum, dezinfekcijsko sredstvo za roke (500 ml), ustreza standardu DIN EN-12791, kirurško razkužilo za roke in higiensko razkužilo za roke standard DIN-EN-1500

Več izbire za razkužila najdete na tem nakupovalnem seznamu!

Zaščitne obleke

Seznam dobavljivih izdelkov

Zaščitne obleke
Zaščitne obleke

Količina: 1 / Cena: 69,90 €

3M, večfunkcijska zaščitna obleka

Količina: 1 / Cena: 47,60 €

DuPont Tyvek 500 Xpert, oblačila s kemično zaščito s kapuco, kategorija III, tip 5-B in 6-B / robustna in lahka

Več izbire za zaščitne obleke najdete na tem nakupovalnem seznamu!

Dodatne Informacije

Več informacij:
amazon.de

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pokaži to svojemu frizerju in se sprosti: najboljše frizure za tanke lase