fbpx

Če odnehate, ni nič narobe!

Foto: Amadeo Valar / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Zakaj bi bili nekje, kjer se ne počutite dobro? Zakaj bi obstali na mestu, če sanjate o drugih stvareh? Zakaj ne bi…

Ni vam treba nadaljevati po isti poti, ki ste jo začeli pred leti. Lahko prenehate na kateri koli točki. Kadarkoli se lahko odločite, da je čas, da naredite nekaj drugače.

Zapomniti si morate, da to ni korak nazaj. To pomeni, da delate korak naprej – ali korak vstran.

Ne upirajte se spremembam preprosto zato, ker se bojite, kaj bi lahko prineslo neznano. Ne smete domnevati, da je najboljša poteza, da ostanete, kjer ste, čeprav ste nesrečni. Čeprav si ne morete predstavljati, kako bi se lahko stvari izboljšale, če gredo naprej tako, kot so.

Če odnehate, to ni znak neuspeha. Včasih je to vaša najboljša možnost. Včasih bo to vodilo do najboljših rezultatov.

Če ste v toksičnem razmerju, ne bi smeli zapravljati svoje energije v boju za ljubezen. Morali bi odnehati. Se nehati truditi, da bi stvari delovale. Ne dajajte jim milijon priložnosti. Prenehajte domnevati, da je bolje, da ostanete v takšnem razmerju, kot pa se raziti.

Odnehajte, če želite odnehati! Foto: Joshua Rawson / Unsplash

Enako je z vašo kariero. Če vas delo, služba, izčrpava, dela nesrečne in vam ne daje nikakršnega zadovoljstva, bi morali razmisliti o tem, da bi dali odpoved. Razmislite, da bi odšli drugam, kjer bi se počutili bolj produktivni, bolj izpolnjeni, bolj cenjeni.

Nehajte misliti, da če odnehate, da je to nekaj slabega, saj se včasih morate oddaljiti od trenutne situacije. Včasih je treba začeti iz nič. Včasih morate stopiti korak nazaj in ugotoviti, da greste v napačno smer in se morate znova zbrati.

Čeprav je lažje ponavljati rutine, ki ste se jih že navadili, se morate spomniti, da lahko kadar koli odidete. Nikomur niste ničesar dolžni. Ne ostanite v vezi samo zaradi zgodovine ali v službi zaradi občutka, da ste nepogrešljivi. Niste.

Ni vam potrebno komurkoli dajati svojega časa, svoje energije ali truda – in nikomur vam tega ni potrebno razlagati.

Prekinite krog, če verjamete, da bi vam druga smer prinesla več miru, navdušenja in ljubezni do sebe. Odnehajte, če želite odnehati.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!