fbpx

Kaj storiti, ko v življenju naredite napako?!

Oprah Winfrey: Če bi to vedela prej, bi marsikaj naredila drugače!

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Skozi življenje delamo različne napake, nekatere vidimo kot blagoslove, nekaterih pa si še nismo uspeli odpustiti. Po mnenju Oprah se vsaka napaka zgodi iz pomembnega razloga in je pravzaprav bolj pozitivna izkušnja, kot si lahko predstavljamo.

V enem od intervjujev je razložila, kaj moramo storiti v življenju, ko naredimo napako in kako situacijo obrniti sebi v prid:

“Napake so zato, da nam pomagajo in nas definirajo. Vsekakor sem naredila nekaj napak in napačnih odločitev, in če bi takrat vedela, kar vem zdaj, bi marsikaj naredil drugače.

Ko ne poslušate svojih notranjih glasov in se ne zavedate lastnega namena, lahko zaidete s tira; lahko se spustite v napačne odnose ali pa stvari naredite prehitro.

Vsaka napaka, ki jo naredimo, je priložnost, da se naučimo več in naredimo stvari bolje.

Vsaka napaka vas nekaj nauči. Foto: Pixabay

Če pogledamo stvari s tega zornega kota, neuspeh res ne obstaja. Morda to trenutno dojemamo tako, vendar se stvari vedno spreminjajo in vas pustijo na poti, na kateri morate biti.

Tukaj ste z razlogom.

Življenje je kot val in te nosi skozi vzpone in padce, skozi čas, potem pa se zasidraš v nevihtah. Napaka je življenjska izkušnja, ki vas usmeri na drugo pot. In napake so lahko pomembnejše za vašo usodo kot uspeh.

Ko pride do napak, jih uporabite, da vas vodijo do naslednje pravilne poteze. Učite se od njih, vprašajte se “Kaj se lahko iz tega naučim” in nato opustite napako.

Vedno si tam, kjer moraš biti!”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!