fbpx

Če želite dober in uspešen odnos, sebe postavite na prvo mesto

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Odnosi so zapleteni, prav tako ljudje, ki vanje vstopajo. Vsi hrepenimo po pripadnosti, iščemo dolgoročne odnose, stabilne odnose, prijateljstva, ki ustvarjajo občutek pripadnosti. Iščemo občutke, ki nas premikajo in v katerih se počutimo žive. Hranimo upanje, da bomo našli, kar iščemo.

Sprejmite realnost. Težko je videti in vedeti, kaj je res. Včasih ste tako raztrgani in razdeljeni, da se ne morete integrirati in videti, kaj je resnično in kaj ne.

Ničesar ne morete napovedati. Ste pred nekaj leti vedeli, da boste spoznali posebno osebo? Niste in od takrat ste zrasli in zdaj veste več kot takrat. Vse se zgodi z namenom, tudi to, da ste dobili potrebne lekcije za vašo rast. Obstajajo odnosi, v katerih ste lahko leta in skozi katere rastete. Skupaj z vami pa raste in se razvija še ena oseba in vaš odnos.

Včasih je ljubezen prijetna in stabilna. So pa tudi odnosi, v katerih ostanete brez ljubezni, na koncu ostanete ravnodušni in se sprašujete, kako ste lahko bili tako neumni in slepi. Včasih se zgodi toliko slabih stvari, ki ubijejo vrednost ljubezni in včasih ljubezen ni dovolj, da bi se zveza nadaljevala, saj bi v njej izgubili sebe, svoje duševno in fizično zdravje.

Ljubezen je lahko čudovita. Foto: Carly Rae Hobbins / Unsplash

Včasih vas ljubezen reši, včasih pa se morate rešiti ljubezni. Včasih morate biti ranjeni, da se povežete s svojimi občutki, da začutite izgubo. In včasih ne veste, kaj delate.

Držite se tistega, kjer in kar vam je prijetno in sprejemljivo. Včasih se zgodijo določene stvari in spregledate, da ta zveza nikoli ni imela možnosti. Da ste svoje želje in pričakovanja samo projicirali na to osebo in da ta oseba v bistvu sploh ni bila resnična.

Počutite se osvobojeno in hkrati izgubljeno in poraženo. Skozi bolečino postanete bolj povezani s seboj. Čeprav poskušate preprečiti bolečino, se zavedate, da to ni mogoče.

V življenju greste skozi različne odnose. Včasih se zapletete v toksične odnose, toksična prijateljstva. Včasih imate srečo in se znajdete na strani ljubezni.

Včasih morate izbirati med možnostjo nadaljevanja razvoja in ostankom v razmerju, v katerem je razvoj zaustavljen. Včasih se odločite za slabše razmerje, saj se bojite, da boste ostali sami. Če čutite, da vedno vlagate energijo v nekoga, od njega pa nikoli ne prejmete podpore, potem se zagotovo soočate z izgubo – ali boste izgubili sebe ali pa boste izgubili to razmerje.

Ali zelo boleča. Foto: Esther Tuttle / Unsplash

Težko se je odpovedati tistemu, kar čutite, če druga oseba tega ne prepozna in ne vidi. In morda nikoli ne bo – ne z vami. V takšnih odnosih je razmerju zmanjkalo rasti, morda ljubezen še je, ampak stagnira. S strahom se sprašujete, ali je vaša ljubezen dovolj in z bolečino ugotovite, da ni.

Ostanite ranljivi. Pustite si občutiti in doživeti izkušnjo. Bodite odgovorni do sebe in do svojih občutkov, do rasti in razvoja. Ostanite pripravljeni biti to, kar ste – v trenutku, ko čutite in doživljate razočaranje, ko ste izpostavljeni situacijam v katerih nimate nadzora nad izidom.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!