CES 2019: Mookkie je posodica za hišne ljubljenčke, ki uporablja tehnologijo prepoznavanja obraza

Na sejmu CES 2019 največ pozornosti resda žanjejo tehnološki giganti, kar pa še ne pomeni, da ni prostora tudi za širni javnosti še neznane, inovativne proizvajalce. V to kategorijo se uvršča italijansko podjetje Volta, ki je predstavilo edinstven izdelek, namenjen hišnim ljubljenčkom. Posodica Mookkie namreč uporablja tehnologijo prepoznavanja obraza.

Volta, ki se ukvarja z razvojem izdelkov z umetno inteligenco, je zbrane na sejmu CES 2019 osupnila z Mookkiejempametno posodico za hišne ljubljenčke. Ta uporablja tehnologijo prepoznavanja obraza, ki prepozna žival in ji ponudi hrano.

Mookie vašega hišnega ljubljenčka obvaruje pred tatovi, ki bi si želeli polastiti njegove jedi. Tako boste lahko brez skrbi, da bo vsakodnevno deležen zadostne količine hrane.

Kamera, vgrajena v posodico, ob pomoči sistema umetne inteligence analizira bližajočo se žival. V kolikor zazna, da gre za hišnega ljubljenčka, povezanega s posodico, samodejno odpre njen pokrov.

Pametna posodica Mookie
Pametna posodica Mookie

Posodica Mookkie je bila oblikovana z mislijo na hišnega ljubljenčka in njenega lastnika. Slednji lahko svojo žival spremlja tudi preko aplikacije za pametne telefone, ki ponuja razna obvestila in kratke videoposnetke. Posoda za hišne ljubljenčke je na letošnjem sejmu CES 2019 prejela nagrado za inovativen izdelek v kategoriji pametnega doma.

Mookkie bo kupcem na voljo od letošnjega septembra naprej. Zanj bo potrebno odšteti 189 $, kar preračunano znaša 165 €.

Dodatne Informacije

Več informacij:
volta.ai in mookkie.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Keychron K3: prva mehanska brezžična tipkovnica na svetu, ki deluje po sistemu “hot-swap”