Lepotni spanec
Utrip mesta · zdravje & lepota

Poznaš koristi lepotnega spanca? Če se vam rado zgodi, da po tem, ko se uležete v posteljo, ne morete zaspati, preverite naših 10 korakov do najboljšega lepotnega spanca. Dober spanec namreč ni nujen le za dobro počutje, ampak tudi za dober in čil videz.

Poznate skrivnost lepotnega spanca? Enkrat za vselej se poslovite od temnih podočnjakov, slabe volje in brezglavega jutranjega hitenja – za vas smo pripravili 10 korakov do najboljšega lepotnega spanca vašega življenja. Preverite, kaj morate storiti, da se že jutri prebudite naspani, živahni in čudoviti.

1. Pred spanjem ne pijte kave

Če si želite mirnega in trdnega spanca, se popoldne odrecite kavi in drugim kofeinskim napitkom.

2. Držite se rutine

Naše telo deluje najbolje, če se držimo rutine, zato poskušajte zaspati in se zbuditi vsak dan ob isti uri. Prav tako ne poskušajte spanja nadomestiti čez dan, saj lahko s tem porušite svoj bioritem.

3. Spijte skodelico pomirjujočega čaja

Pred spanjem si privoščite katerikoli zeliščni čaj, ki ne vsebuje kofeina, saj topla skodelica dišečega napitka pred spanjem pomiri misli in telo. Čaju lahko dodate tudi žlico medu, ki prav tako vpliva na boljši spanec.

4. Sprostite se s pomočjo sivke

Sivkin vonj ima pomirjujoč učinek, ki je kot nalašč za umirjanje pred spanjem. Blazino pred spanjem poškropite s sivkino vodo, privoščite si kopel z eteričnem oljem sivke, nekaj kapljic sivkinega eteričnega olja pred spanjem vmasirajte v lasišče in si privoščite nežno masažo …

PREBERITE ŠE: Glasba kot zdravilo – 10 težav, ki jih lahko pozdravi glasba

5. Privoščite si vročo kopel

Topla voda z dodatkom pomirjujočih esencialnih olj je kot balzam za dušo in telo. Pred spanjem se umirite s pomirjujočo kopeljo in mirnim glasbenim ozadjem. Dober spanec bo zagotovljen!

6. Kakovosten vzglavnik

Vzglavnik je poleg vzmetnice najpomembnejši spalni pripomoček, zato poskrbite, da vam ustrezajo njegova debelina, polnilo in udobnost.

7. Pazite, kaj jeste pred spanjem

Jejte najkasneje dve uri, preden se odpravite spat, in pazite, da večerja ne bo preveč obremenila vašega prebavnega trakta. Težka hrana namreč kaj hitro povzroči prebavne motnje, ki ovirajo miren spanec.

8. Zagrnite zavese

Za dober spanec je tema ključnega pomena, zato pred spanjem zagrnite zavese, ugasnite oziroma iz spalnice odnesite vse električne naprave z utripajočimi lučmi in ne glejte na svetel zaslon pametnega mobilnika oziroma prenosnika.

9. Berite

Če pred spanjem radi berete, je to odličen način sprostitve, saj branje umiri misli in telo. Pazite le, da za večerno branje ne izberete napetega romana, ki ga ne boste mogli odložiti do zjutraj.

10. Zbudite se bolj zgodaj

Potrudite se in se zbudite bolj zgodaj kot po navadi in že zjutraj opravite vse stvari, ki jih sicer opravite zvečer. Telovadite, preberite časopis, pospravite stanovanje … Vsekakor boste lažje zaspali, če bo za vami poln in v celoti izpolnjen dan.

Dolgotrajno sedenje Kako najpreprosteje izničimo slabe učinke dolgotrajnega sedenja? Glasba kot zdravilo. Glasba kot zdravilo – 10 težav, ki jih lahko pozdravi glasba 150 let Bi radi živeli 150 let? Potem se morate odpovedati seksu! PicMonkey Collage Mo Ganji – to so najlepši linearni tatuji! ·