Najbolj nenavadna stavbe sveta
Utrip mesta · arhitektura

Številnim stavbam ime ustvari zgodovinska vrednost, a teh 17 najbolj nenavadnih stavb na svetu si je pozornost izbojevalo s svojo drugačnostjo. ”Lady Gage” arhitekture so vsekakor vredne naše pozornosti, sprašujemo se le, ali so tudi tako uporabne, kot so nenavadne. Preverite, kaj se zgodi, ko dajo arhitekti domišljiji prosto pot.

Svet je poln nenavadnih stavb in mi vam predstavljamo jagodni izbor zgradb, pri katerih sta kontroverznost in vzbujanje pozornosti prišla pred uporabnost. Tovrstne arhitekture običajno dvignejo veliko prahu in obrvi, a tudi Eifflov stolp je bil nekoč ”grdi raček”, danes pa je ne samo magnet za turiste, ampak tudi ponos Francije.

PREBERITE ŠE: Watervilla – spektakularna rezidenca na vodi

17 najbolj nenavadnih stavb na svetu:
Happy Rizzi House, Braunschweig (Nemčija)Odpri galerijo

Lesena hiška mladega slovenskega arhitekta Roka Pezdirca Lesena hiška na drevesu Slovenca Roka Pezdirca Watervilla Watervilla – spektakularna rezidenca na vodi Pop-up hotel "Sleeping Around" Sleeping Around – inovativni pop-up hotel iz kontejnerjev Hotel med krošnjami Baumhaushotel Robins Nest Baumhotel Robins Nest – očarljiv hotel med krošnjami ·