fbpx

Papirnate kreacije, s katerimi se svetovne znamenitosti spremenijo v zabavne prizore

Foto: Paperboyo/ Instagram
Zadnjič posodobljeno: :

Britanski fotograf Rich McCor, bolj znan po svojem umetniškem imenu Paperboyo, je v arhitekturi videl velik potencial. S pomočjo papirnatih silhuet je ustvaril lasten vzporedni svet, s katerimi navdušuje svoje sledilce.

Paperboyo je z uporabo geometrije prostora in različnih izrezov črnega papirja ter s pomočjo turističnih znamenitostih ustvaril zares zabavne in zanimive prizore. Tako boste v njegovih delih videli, kako se Slavolok zmage v Parizu igrivo spremeni v ogromno figuro LEGO. Ali kako Regent Street, glavna nakupovalna ulica v Londonskem West Endu, posneta na glavo, postane veslaški kanal.

Kaj je fotografa McCorja motiviralo za to obliko fotografije?

“Odločil sem se, da bom postal turist v svojem mestu. Hotel sem si ogledati London, ki sem ga prezrl, raziskati znamenitosti in zgodovino. Začel sem raziskovati zanimiva dejstva in razmišljati o tem, kako bi lahko znamenitosti fotografiral na izviren način.”

Njegovo prvo ustvarjanje je bil londonski Big Ben. Kar se je začelo kot hobi, se je hitro spremenilo v strast za polni delovni čas, ko so njegove slike začele postati viralne na Instagramu. Danes ga spremlja več kot 518.000 ljudi na Instagramu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!