7 fraz, ki jih ženske uporabljajo, a bi jih po mnenju strokovnjakov morale nehati.
V zraku · buzz buzz

Vsaka oseba v naši bližini je znana po tem, da uporablja določene fraze, ki so postale že prepoznaven del njenega karakterja. Za ženske naj bi veljalo, da uporabljajo točno določene izraze in fraze, ki so popolnoma nesmiselne. Tu je odgovor, zakaj.

Ko se predstavljate drugim osebam, niso pomembna zgolj oblačila in vedenje, ampak tudi jezik. Po mnenju strokovnjakov bi se ženske morale izogibati tem sedmim frazam, če želijo ustvariti boljše zaupanje.

Če bi vsaj

Strokovnjakinja za poklicno kariero Wendi Weiner priporoča, da stavkov nikoli ne začnete s tem pristopom, ker ima negativno konotacijo. Predpostavlja, da niste dovolj močni in zaupanja vredni. Na tak način ustvarite o sebi vtis, ki ga ne morete popraviti, saj vam oseba ne bo dala druge priložnosti. Spremenite svoj pristop in recite “bom”, kar bo ustvarilo vtis, da ste močni in pogumni ter prepričani v to, kar govorite.

Je to sploh smiselno?

Morda se to vprašanje zdi nedolžno, a Weiner poudarja, da diskreditira vašo razlago in signalizira samopomoč. Kaže na negotovost, pomanjkanje moči in neprepričanost. Namesto tega je po njenih besedah bolj smiselno reči “verjamem, da mi sledite”, saj boste tako vrnili moč v svoje roke.

Če sem iskrena

Ženske velikokrat uporabljajo to frazo, preden povedo svoje mnenje. Morda se ta izjava ne zdi pomembna, a kot pravi Weiner, ustvari občutek, da ste neodločni in da vaše prejšnje izjave niso bile povsem iskrene. Odstranite jo iz svojega besednjaka, saj boste bolj zanesljivi, dodaja.

Oprosti

Jutri poskusite s tem trikom, in sicer preštejte, kolikokrat na dan se opravičite. Weiner pravi, da se ženske neverjetno velikokrat opravičijo v 24-urnem obdobju. Na splošno imajo ženske po njenem mnenju takšno osebnost, ki jih privede do uporabe fraze “žal mi je”, saj želijo priznati, kar so naredile napačno. Morda pa sploh ne gre za kakršnokoli napako. Osredotočiti bi se morali na to, kar nameravate povedati, z opravičevanje pa lahko spodkopate verodostojnost, pravi Weiner.

Bom poskusila

Jessica Tatham, lastnica podjetja, ki skrbi za podjetnice in vodilne delavce, pravi, da eden najbolj pogostih stavkov, ki jih ženske po navadi rečejo, je “bom poskusila”. S takšnim pristopom dvomite v lastne sposobnosti, zato raje recite “začela bom takoj”, kar gradi zaupanje. S takšnim pristopom boste zgradili zaupanje.

Pač

Ko govorite, je najbolj pomembno, da odpravite uporabo mašil, predvsem “pač”, svetuje karierna trenerka in podjetnica Jill Tipograph. Uporaba teh ustvari vtis neprofesionalnosti. Kot nadaljuje, vnaprej razmislite  o tem, kaj boste povedali, torej oblikujete svoje misli.

Torej

Uporaba mašil, kot je torej, naredi vaš govor neartikuliran, opozarja Tipograph. Bolje je izpustiti to besedo, zlasti takrat, ko želite začeti stavek, saj je nepotrebna. Pameten trik za obvladovanje tega? Naredite manjšo pavzo pred govorom in organizirajte svoje misli.

Pero, ki ga izbereš, razkriva, kakšne so tvoje resnične želje. Pero, ki ga izbereš, razkriva, kakšne so tvoje resnične želje ‘Instaception’ je najbolj odštekan makeup trend na Instagramu v tem trenutku. ‘Instaception’ je najbolj odštekan trend ličenja na Instagramu v tem trenutku GTBX-100 Gatebox: vaša nova žena, ki je v bistvu virtualni robot Stiftsbibliothek admont, Avstrija Najlepše knjižnice na svetu, katerih mogočna arhitektura vas ne bo pustila ravnodušne · · ·