barva leta 2019
V zraku · buzz buzz

Pantone je razglasil barvo leta, in sicer je to barva Living Coral. Gre za odtenek oranžne z zlatim podtonom, ki odraža toplino in zavetje koralnih grebenov za morsko življenje. Pantone še dodaja, da barva simbolizira “prirojeno potrebo po optimizmu in radosti” ter “avtentične in poglobljene izkušnje, ki omogočajo povezanost in intimo”.

“Barva je jezik in barva je neločljivo povezana s kulturo,” pravi Laurie Pressman, podpredsednica pri Pantone Color Institute. Odtenek Living Coral, ki je barva leta 2019, se je pojavil tako na modnih pistah, v lepotnem segmentu, progresivno na objavah influencerjev in na embalažah izdelkov. Ob tej barvi se naj bi spomnili na rekreacijo, življenje v miru, na praznovanje – vidike življenja, ki so nujni, da lahko uravnovesimo vse izzive, s katerimi se soočamo skozi dan in skozi leta.

Barva Living Coral pa prikladno opominja tudi na spoštovanje in varovanje narave in naravnih virov. Koralni grebeni so pomemben del našega okolja, saj varujejo in hkrati gojijo in negujejo morske ekosisteme, pomagajo pri filtriranju vode in razmnoževanju morskega življenja.


katastrofa Tako katastrofalni dizajni, da ne boste verjeli, da so sploh mogoči shutterstock_1210562848 4 genske mutacije, za katere gotovo ne veš, da jih imaš Življenje japonskih budistov ni lahko. To je najsmrtonosnejši maraton na svetu Koledar 2019: vroči avstralski gasilci pozirajo s prikupnimi živalmi Gasilci pozirali zgoraj brez z ljubkimi živalmi in nam je pošteno vroče! · · · ·