basecabincover
Utrip mesta · arhitektura

Base Cabin je majhna mobilna hiška, ki na novo definira “mikro bivanje”.

Podjetje Studio Edwards, s sedežem v Melbournu, je predstavilo Base Cabin, mobilno hiško, ki ponuja svež oblikovalski pristop k tipologiji “mikro hiše”. Odlikuje jo struktura v obliki črke A, navdihnila pa jo je tudi ikonična prikolica Airstream. Zasnova je učinkovita in uporablja manj materiala kot običajne zgradbe s portalnim okvirjem. Mobilni dom je mogoče prevažati, kar pomeni, da lahko z njim kadarkoli pobegnemo na želeno lokacijo, kjer lahko začutimo intimno povezavo z naravo!

Hiška Base Cabin ima sicer nevpadljiv videz, prevlečena je s črno gumo, kar omogoča enostavno zlivanje z okolico. Notranjost je optimizirana z dvema nivojema. Za spanje je odmerjen prostor pod okvirjem v oblili črke A, kjer je tudi trikotno okno. Dopolnjuje ga kopalnica s tušem in manjša kuhinja s sediščem ob oknu ter z zložljivo mizo. Notranjost se zaradi postavitve oken kopa v naravni svetlobi in je polna naravnih materialov, ki ustvarjajo toplino.

Galerija: Base Cabin

Base CabinOdpri galerijo
Casa Bautista (Foto: Onnis Luque/Casa Bautista) Casa Bautista: odmaknjena vila ob morju v Mehiki monolitcover Hiša v puščavi: monolit, ki se vije okoli naravne skale montazne hise 12 montažnih hiš, za katere si boš želel, da bi jih lahko TAKOJ kupil Bivak Zorana Šimića v Bosni in Hercegovini Bivak Zorana Šimića v Bosni in Hercegovini je odličen primer novega vala balkanskih arhitektov · · · ·