HUD nakup: do neverjetnih 1.100 evrov popusta na novi Macbook Pro 16″ (že od 1.931 evrov*)

Najboljši prenosnik na svetu, Macbook Pro 16", le nekaj mesecev po predstavitvi doživlja skoraj neverjetno nižanje cene, v povprečju za do 20 odstotkov glede na globalno priporočeno ceno in za več kot 25 odstotkov glede na ceno pri slovenskih trgovcih. Apple želi s tem pospešiti prodajo svojega premium prenosnika v časih koronakrize in se tako odziva na globalno recesijo. Zdaj je pravi trenutek za nakup novega računalnika Macbook Pro.

Danes smo zaznali enega najboljših nakupov na spletu, lahko bi rekli enega najboljših nakupov leta 2020, in sicer hud nakup najboljšega prenosnika po mnenju množice ocenjevalcev, Macbook Pro 16″. Kupci ga lahko tako kupijo z minimalno 500+ evri popusta glede na priporočeno mednarodno prodajno ceno, ki pa je od “slovenske” priporočene cene nižja še za precej več. Nakup smo seveda izbrskali na nemškem Amazon, kjer naše podjetje in številna slovenska podjetja, kot davčni zavezanec za DDV, izdelke kupujemo brez DDV-ja. (Prijava kot poslovni subjekt na tej povezavi)

Video predstavitev: MKDB: Apple Macbook Pro 16″ (2020)

Poglejmo nekatere prodajne primere za Apple Macbook Pro 16″ in jih primerjajmo s slovenskimi cenami

V nadaljevanju bomo primerjali cene pri Amazonu in pri slovenskih trgovcih ter za vas izbrali najboljšo nakupno opcijo.

Vstopni model: Apple Macbook Pro 16″ – i7, 16GB, 512 GB


Vstopna konfiguracija za Apple Macbook Pro 16″ (2020) s procesorjem Intel Core i7, 16 GB RAM-a, 512 GB digitalne shrambe, stane na nemškem Amazonu brez vštetega DDV-ja (cena velja za slovenske pravne osebe in zavezance za DDV) 1.931,00 evrov oziroma 2.299,00 evrov z vštetim DDV-jem.

Primerjava s slovenskimi trgovci:

Z nakupom lahko prihranite tudi 1.000 evrov, v kolikor je vaše podjetje davčni zavezanec za DDV, saj vse izdelke na Amazonu kupujete brez davka na dodano vrednost! Potrebna je registracija prek spodnje povezave!

Pripročen model: Apple Macbook Pro 16″- i9, 16GB, 1TB


Priporočena konfiguracija, s katero ne boste zgrešili, je Apple Macbook Pro 16″ (2020) s procesorjem Intel Core i9, 16 GB RAM-a, 1 TB digitalne shrambe ter z grafično kartico Intel UHD Graphics 630. Cena zanj je na nemškem Amazonu, brez vštetega DDV-ja (cena velja za slovenske pravne osebe in zavezance za DDV), 2.394,12 evrov oziroma 2.849,00 evrov z vštetim DDV-jem.

Primerjava s slovenskimi trgovci:

Z nakupom lahko prihranite tudi 1.100 evrov, v kolikor je vaše podjetje davčni zavezanec za DDV, saj vse izdelke na Amazonu kupujete brez davka na dodano vrednost!

Cena 2.394.12 € velja za slovenske pravne osebe, zavezance za DDV, ki se prijavijo na Amazon Business in so upravičeni do nakupa brez DDV-ja. Cena z DDV-jem je 2.849,00 €. Registracija na Amazon Business je brezplačna in terja le nekaj sekund vašega časa. Opravite jo preko te povezave!

Namig: Amazon Business – slovenski davčni zavezanci kupujejo brez DDV


Poleg popusta na redno ceno, ki znaša preko 550 evrov v primerjavi s ponudbo na slovenskem spletu, lahko slovenski davčni zavezanci za DDV v okviru nemškega Amazon.de kupujejo brez DDV-ja. Potrebno je le opraviti registracijo na spodnjem naslovu. Nemški Amazon.de je preveden v angleški jezik!

Dodatne Informacije

Rubrika “Hud nakup” spremlja trenutne aktualne ponudbe na spletu in jih približuje slovenskim potrošnikom. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
HUD nakup – teden #22: do 1.100 € popusta za Macbook Pro 16″ in še …