Base Cabin: eko mikro hiška na kolesih

Zadnjič posodobljeno: :

Base Cabin je majhna mobilna hiška, ki na novo definira "mikro bivanje".

Podjetje Studio Edwards, s sedežem v Melbournu, je predstavilo Base Cabin, mobilno hiško, ki ponuja svež oblikovalski pristop k tipologiji “mikro hiše”. Odlikuje jo struktura v obliki črke A, navdihnila pa jo je tudi ikonična prikolica Airstream. Zasnova je učinkovita in uporablja manj materiala kot običajne zgradbe s portalnim okvirjem. Mobilni dom je mogoče prevažati, kar pomeni, da lahko z njim kadarkoli pobegnemo na želeno lokacijo, kjer lahko začutimo intimno povezavo z naravo!

Base Cabin
Base Cabin

Hiška Base Cabin ima sicer nevpadljiv videz, prevlečena je s črno gumo, kar omogoča enostavno zlivanje z okolico. Notranjost je optimizirana z dvema nivojema. Za spanje je odmerjen prostor pod okvirjem v oblili črke A, kjer je tudi trikotno okno. Dopolnjuje ga kopalnica s tušem in manjša kuhinja s sediščem ob oknu ter z zložljivo mizo. Notranjost se zaradi postavitve oken kopa v naravni svetlobi in je polna naravnih materialov, ki ustvarjajo toplino.

Galerija: Base Cabin

Dodatne Informacije

Več informacij:
basecabin.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ikea x Lego: Bygglek je modularna škatla za shranjevanje igrač