basecamp_panorama-innen
Utrip mesta · destinacija

Vreme in kampiranje sta neločljivo povezana, a ne ko gre za Base Camp, kamp, ki so ga nedavno odprli v nemškem Bonnu in kjer se je pod isto streho- in to dobesedno- zbrala kopica ‘veteranov’ med bivalniki, med drugim 18 bivalnih prikolic vključno z dvema Airstreamovima, dva spalna vagona, šolski avtobus, kombiji oz. transporterji in še nekaj kultnih avtomobilov.

Base Camp se namreč nahaja izven svoje ‘cone udobja’, saj je namesto v naravi lociran v industrijski hali. Odbita ideja za ‘dvoranski’ kamp se je porodila nemškemu podjetniku Michaelu Schlößerju, ki jo je iz glave prestavil v bivši prostor propadlega kozmetičnega podjetja. Po le nekaj kozmetičnih popravkih ga je napolnil z zbirateljskimi sladkorčki, ki jih je večinoma dobil pri Nizozemcih, za katere je bilo kampiranje nekoč nacionalni šport.

Zato ne preseneča, da lahko izbiramo predvsem med bivalniki iz šestdesetih in sedemdesetih let, že omenjenima airstreamovima srebrnima ‘cigarama’, različnimi upodobitvami muze »flower power« generacije, volkswagnovimi Bulliji, citroënovimi ‘pujsi’ (dostavniki HY), hitom DDR-ja Trabanti in drugimi čudesi iz avtomobilskega sveta. Kamenček h retro mozaiku bivalnikov pa je dodal še priznani nemški oblikovalec Marion Seul, ki je predprostor in notranjost vsakega opremil z različnimi tematskimi rikviziti in tako še dodatno začinil edinstvenost izkušnje.

Preberite še: 5 luksuznih brazilskih hotelov, ki se zdijo kot pravljica

Čeprav sta s kampiranjem tako neločljivo kot vreme povezana tudi žar in kurjenje ognja, pa je to dvoje v Base Campu žal nemogoče. In če je ta podatek za vas hladen tuš, imate v hali vedno kopalnico s toplim tušem. Pa tudi poseben prostor, kjer se bo našlo nekaj za prav vsak želodček.

Odpri galerijo
Nasadi , Ha’il, Saudi Arabia 30+ dih jemajočih satelitskih posnetkov, ki bodo spremenili vaš pogled na svet Rio de Janeiro. Rio de Janeiro – zabava v najpomembnejšem mestu na svetu Garden Village Bled Garden Village Bled – pravljične dvonadstropne hiške na drevesih cover-lonelyplanet Lonely Planet Ljubljano uvrstil na 2. mesto med evropskimi destinacijami · ·