Bentley EXP 100 GT
Utrip mesta · mobilno

Bentley tako kot mnogi proizvajalci svojo prihodnost vidi v elektriki. A nas s konceptom Bentley EXP 100 GT želi peljati skozi čas – dobrih 15 let v prihodnost.

Vizija super potovalnika Bentley EXP 100 GT, kot jo vidijo britanski inženirji je klasičen prikaz tega, kar nas čaka za “vogalom” časovnega skoka – v letu 2035. Gre za klasični GT – gran tourer – luksuzni potovalnik, ki meri kar 5.8 metra in je širok 2.5. Bistvo se skriva pod “kolesi”, kjer počivajo elektromotorji in v podvozju kjer bodo nekoč domovale baterije s kar petkratno gostoto, ki jih bo moč napolniti v zgolj 15 minutah.

Seveda se večina revolucije skriva v novih materialih in trajostnem pristopu avtomobilu prihodnosti. Tudi zato je napovedana teža vozila le 1.9 tone. A še bolj impresivni so drugi empirični podatki: pospešek od 0 do 100 km/h v le 2.5 sekundah ter končna hitrost 300 km/h bo v povezavi z dosegom 600 kilometrov popolnoma zadovoljila še tako z bencinom zasvojen avtomobilski okus.

Za zunanjost pa lahko le zatrdimo, da si takšnega Bentleya lahko le želimo in to čim prej.

Galerija slik: Bentley EXP 100 GT

Bentley EXP 100 GT Odpri galerijo
XMERA Bionično kolo Xmera: električno kolo, na katerem ne bo več ‘zabušavanja’ Novi MINI SE Novi MINI Cooper SE: prvič le na elektriko Hennessey Venom F5 Te zverine so cestno legalne: najboljši avtomobili, ki lahko dosežejo hitrost preko 320 km/h Ford GT Mk II Ford GT Mk II Coupe: ko zverina prestopi mejo “normalnega” · ·