Motocikel BMW HP4 Race
Utrip mesta · mobilno

BMW HP4 Race je najbolj ekskluziven BMW motocikel vseh časov. O njem lahko resnično govorimo samo v superlativih. Bo namreč resnično nekaj posebnega. BMW je pri izdelavi koncepta prekosil samega sebe. Skupaj z drugimi novostmi ga je predstavil na sejmu EICMA v Milanu, ki velja za romarsko središče industrije motornih koles. Imel bo Akrapovičev izpušni sistem.

BMW HP4 Race velja za najbolj ekskluziven BMW motocikel do zdaj. Je eden tistih konceptov, o katerem ne vemo veliko, a kar je najpomembneje, vemo, da bo prešel v serijsko proizvodnjo. Vse prepogosto se namreč dogaja, da nas znamke podražijo s konceptom in gredo z njim v najmanjše podrobnosti, na koncu pa ostane ‘mrtva črka na papirju’.

BMW HP4 Race slika prihodnost dirkaškega motociklizma, in sicer z ogljikovimi vlakni, iz katerih je celoten okvir, pa tudi platišča. Zato bo pričakovano precej lažji od kolegov. Srce motocikla naj bi bil 1000-kubični štirivaljni motor z 200 KM, deležen pa bo zgolj najboljših kosov opreme, zato pričakovano ne bo poceni, sploh, če vemo, da bo izdelan ročno in v zelo omejenih količinah. Prototip je sicer izdelan na osnovi športnega modela BMW S 1000 RR, o ostalih tehničnih podrobnostih pa pri BMW-ju še molčijo. Pozorno oko sicer še opazi, da bo prenašal Akrapovičev izpušni sistem.

PREBERITE ŠE: Midalu – češki motocikel, proti kateremu so ostali motorji navadni jagenjčki

BMW HP4 Race naj bi bil naprodaj v drugi polovici leta 2017. Preden ga opazite na ulicah, pa lahko radovednost potešite z ogledom fotografij. V Milanu je BMW sicer predstavil tudi novo generacijo luksuznega potovalnika K 1600 GTL in novega G 310 GS ter osvežena modela F 800 R in F 800 GT.

Galerija – konceptni motocikel BMW HP4 Race:

Motocikel BMW HP4 RaceOdpri galerijo

'Rjasti' BMW i8 Rjasti BMW i8 – pripravljen na postapokalipso BMW Motorrad Vision Next 100 BMW Motorrad Vision Next 100: motocikel, ki čelado pošilja na smetišče zgodovine Avtomobilski salon Ljubljana 2017 Avtomobilski salon Ljubljana 2017 – avtosalon se vrača v Slovenijo Akrapovič predstavil izpušni sistem za športna terenca BMW X5 M in BMW X6 M Akrapovič z izpušnim sistemom za BMW X5 M in X6 M · · · · · ·