BMW Motorrad Vision Next 100
Utrip mesta · mobilno

Futuristična flota je popolna. Praznovanje 100-letnice je BMW zaokrožil s predstavitvijo drznega koncepta električnega motocikla BMW Motorrad Vision Next 100, ki je tako pameten, da med vožnjo ne boste potrebovali čelade! Prav tako se ne prekucne. Motocikel je še zadnji košček v mozaiku serije konceptov in študij Vision Next 100, ki je BMW-jevo razmišljanje o razvoju mobilnosti v prihodnosti.

Letos je BMW stoletnico znamke počastil z drznimi študijami in koncepti – MINI, Rolls-Royce in BMW Vision Next 100 , proslavljanje pa zaključuje eksotična dvokolesna vizija, motocikel BMW Motorrad Vision Next 100. Ta še bolj povezuje voznika in motocikel, in to kar prek pametnega vizirja oz. očal, kamor se projicirajo vsi ključni podatki. Zato boste armaturno ploščo na krmilu iskali zaman.

Njegovi asistenčni sistemi bodo ne le samodejno reagirali in s tem varovali voznika, pač pa tudi predvideli kritične situacije, zato je nošenje čelade pri vožnji z BMW Motorrad Vision Next 100 odveč. Ne le čelada, tudi preostala motoristična zaščitna oprema, brez katere danes ne gre, če kaj cenimo svoje življenje. Motocikel ima vgrajen mehanizem, ki motor samodejno drži pokonci, in to tako v fazi mirovanja kot med vožnjo.

PREBERITE ŠE: Superge Puma BMW X-Cat Disc interpretirajo koncept BMW GINA

Čeprav gre za izjemno futurističen dizajn, pa se je BMW Motorrad Vision Next 100 Motorcycle v resnici pri oblikovanju zgledoval po BMW-jevem prvem motociklu BMW R32 iz daljnega leta 1923, a v nasprotju s tem med vožnjo ne ustvarja izpustov.

Galerija – BMW Motorrad Vision Next 100:

BMW Motorrad Vision Next 100Odpri galerijo

BMW Vision Next 100 Concept BMW Vision Next 100 Concept: avtomobil naših vnukov Koncept MINI Vision Next 100 MINI Vision Next 100 – urbani kart, ki ga boste priklicali kot psa Rolls-Royce 103EX Rolls-Royce Vision Next 100 – vozilo za oligarhe iz 22. stoletja BMW i8 Futurism Edition BMW i8 Futurism Edition: BMW, navdihnjen po ulični svetilki · · · · ·