Svetilka Breeze
Utrip mesta · dom

Luči smo vajeni prižigati s stikalom, vse več jih lahko prižgemo s pametnimi telefoni, v prihodnosti pa jih bomo morda kar na glasovni ukaz. No, Xinyue Yang pa je ubrala drugačen način prižiganja in ugašanja luči, ki nudi podobne učinke kot zatemnilnik, le da svetilnost namesto s tipkalom določamo kar z lastno s sapo.

Kaj naredimo, ko les na tleči žerjavici ne zagori? Podpihujemo žerjavico. Podobe način je za prižiganje svoje ambientalne svetilke Breeze iznašla Xinyue Yang, ljubiteljica elektronike in kodiranja, ki je izdelala inovativno svetilko, ki močno posnema prav ta proces. Luč namreč nima stikala, s pomočjo biomehanike (Hall senzor) pa jo prižigamo in ugašamo kar s sapo, in dlje ko pihamo, večja je njena svetilnost.

PREBERITE ŠE: Mini replika Lune kot lebdeča svetilka

Za zaznavo sape (na prostem lahko njeno vlogo prevzame veter) svetilka uporablja mikrofon, podatke o jakosti pa prevaja v stopnjo svetilnost LED-traku. Če imate dva Breeza, lahko enega prižgete z drugim, in sicer tako, da gorečega pristavite k drugemu, kot bi gorečo baklo ali vžigalico k negoreči bakli oz. vžigalici.

Stojalo za pametni telefon Elago M4 Elago M4: retro stojalo Macintosh za iPhone SicilyIsMyLove_BoxHome Dolce & Gabbana Sicily Is My Love – modna znamka v kuhinji Nočna omarica Curvilux Curvilux: pametna nočna omarica, ki polni telefon in prebuja na naraven način Nubrella Nubrella – dežnik, ki ga ni treba držati, je kot nalašč za fotografe · · · ·