CES 2019: Samsung je predstavil Micro LED TV, ki ga sestavite v različnih velikostih.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Si predstavljate, da imate v svojem domu televizor, ki je kot LEGO kocke ‒ sestavite ga v takšnem razmerju, kot vam glede na prostor, razpoloženje in še kaj najbolj ustreza? Samsung je na sejmu CES 2019 dal odgovor na to s svojo tehnologijo Micro LED.

Že lani je Samsung na sejmu CES  predstavljal novo tehnologijo izdelovanja zaslonov, ki bo konkurirala zdaj že uveljavljenemu OLED-u. Izraz mikro led označuje ekrane, ki so sestavljeni iz drobnih mikroskopsko majhnih sijalk (diod). Za razliko od tehnologije OLED te diode niso organske in zato obstojne, a z dovršeno proizvodnjo vseeno omogočajo trik, ki ga pri televizorjih še nismo videli.

Samsung je poleg klasičnega 75-palčnega televizorja prikazal še orjaško steno, Samsung Micro LED, s to tehnologijo in diagonalo 219 palcev ‒ ta je sestavljena modularno iz več manjših kvadratov.

Tako bodo morda v prihodnje kupci imeli svobodo pri zlaganju svojega televizorja v poljubno velikost, razmerje stranic in ločljivost. Od blizu se za zdaj vidi spoje med segmenti, sčasoma pa bo morda tudi to izginilo.


Samsung Space Monitor CES 2019: Samsung Space Monitor je zaslon, ki varčuje s prostorom Disk stripe Stripe: moderen zunanji trdi disk, ki je odporen na padce 5b64758f78f5c561e6268ca4_prod_OG Butterfly IQ: osebni ultrazvok v udobju vašega doma CES 2019: LG je razkril 49-palčni ultra širok monitor. CES 2019: LG je razkril 49-palčni ultraširok monitor · · · ·