Hiperšportnik Dendrobium
Utrip mesta · mobilno

Če ste mislili, da so avtomobili z najboljšimi pospeški še vedno Ferrariji, Porscheji in Lamborghiniji, se pošteno motite. V igri desetink jih po desni prehitevajo novinci na trgu, kot so Tesla, hrvaški Rimac, Faraday Future ipd. Zdaj se v lov na desetinke vmešava še hiperšportnik Dendrobium singapurskega podjetja Vanda Electrics, ki napoveduje električno zverino, kot je ceste še niso videle.

Vanda Electrics je relativno neznan. toda ne povsem nov igralec na avtomobilske trgu. Do zdaj so namreč izdelovali električne mopede in dostavnike. Dendrobium pa je gromozanski preskok naprej. Je hiperšportnik, ki se želi pomešati med najboljše.

Študija, ki jo bodo prvič predstavili na avtomobilskem salonu v Ženevi, to vsekakor potrjuje. Singapursko podjetje ga je izdelalo skupaj z ekipo formule 1 Williams Advanced Engineering. Električna raketa na štirih kolesih je izdelana po vzoru bolida, zmore pa neverjetnih 1500 KM (1102 kW) in pospešek od 0 do 100 km/h v vsega 2,6 sekunde.

PREBERITE ŠE: Tesla Model S P100D je postal dirkalnik, ki od 0 do 100 km/h pospeši v rekordnem času

Dvosedežni Dendrobium je ime dobil po vrsti orhideje, ki je avtohtona vrsta v Singapurju. Zakaj takšno ime? Zaradi samodejnega odpiranja strehe in vrat, ki se razprejo kot cvet te rože. Notranji del je odet v usnje podjetja Bridge of Weir Leather Company.

Galerija – Dendrobium:

Hiperšportnik DendrobiumOdpri galerijo

Marc Marquez je svoj motocikel pripeljal na znameniti Streif. Marc Marquez na zamenitem Straifu strmino krotil z motociklom! Tesla Model S Race Car Tesla Model S P100D je postal dirkalnik, ki od 0 do 100 km/h pospeši v rekordnem času Airbusov leteči avtomobil Airbus: leteči avtomobili bodo v zraku že leta 2017 Opel Crossland X Opel Crossland X – križanec, ki menja enoprostorca · · ·