PicMonkey Collage
V zraku · buzz buzz

Kanadski intelektualec Marshall McLuhan je nekoč dejal: “Umetnost je vse, s čimer se lahko izmažemo.” Medtem kot citat nekoliko podreza v skupnost umetnikov, prav tako osvetli neizpodbitno resnico, da je umetnost največkrat boleče subjektivna. Tukaj je deset šokantno dragih umetnin, za katere se nam zdi, da bi jih lahko naredil tudi otrok.

Ameriški umetnik Jeff Koons je zaslužil neverjetno količino denarja z reprodukcijo vsakdanjih predmetov ter predstavljanjem le teh kot umetnost. Kljub temu, da so mnogi kritki označili dela Koonsa kot “poceni” ter “umetna”, je novembra 2013 uspel podreti rekord za najvišjo ceno na dražbi še živečega umetnika. To mu je uspelo z ogromnim sijočim delom iz nerjavečega jekla z naslovom “Balloon Dog (Orange)”, ki so ga prodali za okoli 58 milijonov ameriških dolarjev. In medtem ko je morda ta kos umetnine sinonim za banalnost, se lahko celo smatra kot kompleksno delo takoj, ko ga postavimo ob bok nekaterim znanim umetniškim delom, ki so se prodala za še bolj neverjetne vsote denarja.

PREBERITE ŠE: Jarryn Dower – zavrženi predmeti kot slikarsko platno

V galeriji si oglejte deset umetniških del, ki so kljub svoji preprostosti vredna milijone in za katere boste imeli občutek, da bi jih lahko ustvaril otrok ali pa mi sami.

10. Lucio Fontana: Concetto Spaziale, Atessa / 1,2 milijona ameriških dolarjevOdpri galerijo
Rdeč hamburger Red Samurai Chicken Burger King na Japonskem na meni dodal kot mušnica rdeč hamburger kopalke Ko moški ugibajo cene ženskih kopalk in očitno o tem nimajo pojma half-of-everything-divorce-laura-2__880 Prevarani mož nezvesti ženi zapustil polovico premoženja- dobesedno Steve Jobs vs. Bill Gates Steve Jobs vs. Bill Gates – primerjava karier dveh genijev in vizionarjev ·