Pingvin Dindim
V zraku · buzz buzz

Spoznajte pingvina, ki vsako leto preplava 8 tisoč kilometrov, da obišče moža, ki mu je rešil življenje. Dindim je najbolj zvest prijatelj brazilskega ribiča, ki sliši na ime João Pereira de Souza. Spoznala sta se na brazilski plaži leta 2011, kjer ga je 71-letni mož našel prekritega z nafto in na robu smrti. De Souza ga je očistil in zanj skrbel, vse dokler si ni popolnoma opomogel. In zgodba o večnem prijateljstvu je bila rojena.

Pingvin Dindim (ameriški megelanski pingvin) bi bil kaj lahko ena izmed številnih žrtev naftnega razlitja. A potem je prišel angel varuh v podobi brazilskega ribiča. João Pereira de Souza ga je rešil gotove smrti, potem ko mu je očistil perje in ga pozdravil zastrupitve. V Braziliji je sicer prepovedano imeti doma divje živali, a oblasti so pri Dindimu naredile izjemo.

PREBERITE ŠE: Posrečene fotografije začudenih živali

Dindim namreč po tem, ko ga je simpatični 71-letnik rešil, kar ni in ni hotel oditi. Ko vendarle je, pa se je na presenečenje vseh leto pozneje vrnil k svojemu rešitelju. In potem spet naslednje leto. In še naslednje leto. Zdaj se je vrnil že peto leto zapored in zdi se, kot da pri de Souzi preživlja počitnice. Kot pravi Brazilec, ima pingvina rad kot svojega otroka, in prepričan je, da ima tudi pingvin rad njega.

To potrjuje dejstvo, da se nikomur drugemu ne pusti dotikati ali crkljati. ”Dindim se usede v moje naročje, mi dovoli, da ga prham, hranim s sardelami in dvigam kot majhnega otroka.” Naj povemo, da gredo ti pingvini na vsakoletno romanje v notranjost od morja, kjer se parijo in lovijo ribe, in v tem času preplavajo ogromne razdalje, potem pa se vrnejo na celino. No, Dindim se vsako leto vrača na prav posebno mesto.

Pingvin DidimOdpri galerijo
Odbite otroške frizure To so najbolj odbite frizure, ki ste jih kdaj videli Kako so dekleta osvajali naši dedki? Kako ženske osvajati kot naši dedki Najdražji nakupi v zgodovini Najdražji nakupi vseh časov! ive-spent-a-month-in-hawaii-photographing-stunning-waves-and-surfers-5__880 Izjemne črno-bele fotografije srfanja na havajskih valovih