Eyescape
V zraku · buzz buzz

Pogosto pravijo, da je lepota v očeh opazovalca. Avstralski fotograf samouk Peter Adams-Shawn si je ustvaril ime s poročnimi fotografijami skozi oči gostov. Dobesedno. Poročne trenutke je namreč ujel v odsevu oči. Svojo prvo tovrstno fotografijo je posnel leta 2011, v navado pa mu je to prišlo leta 2014. Njegova dela, ki jih naslavlja z Eyescape, so tako neverjetna, da se mu je prvi mož prestižnih fotografskih nagrad International Loupe Awards upravičil, ker je menil, da gre za lepljenke.

Pod poročnimi fotografijami si vsi predstavljamo približno enake prizore. A fotograf samouk Peter Adams-Shawn je iznašel zanimivo nišo znotraj tovrstne fotografije, saj utrinke s porok lovi preko odseva v očeh gostov. Kot sam pravi, so najboljše fotografije nastale, ko se je gost smejal, kar se na fotografiji tudi vidi, čeravno posnetek zajema samo detajl obraza. Pri svojih delih iz serije Eyescape ne uporablja Photoshopa, ”izposodi” si le oči gostov, ki to včasih vedo, včasih pa tudi ne.

PREBERITE ŠE: Osupljive poročne fotografije zaradi katerih bo prav vsak verjel v ljubezen

Poročne fotografije (dobesedno) skozi oči gostov:
EyescapeOdpri galerijo

Drsanje ne Bledu Nagradna igra: družinsko drsanje na Bledu PicMonkey Collage Philippa Rice: ljubezen se skriva v vsakdanjih stvareh PicMonkey Collage Koledar Red Hot 2016 – v glavni vlogi seksi rdečelasci PicMonkey Collage Fotografije, ki dokazujejo, da so imeli ljudje nekoč več stila ·