Facebook uvaja čustvene simbole
V zraku · buzz buzz

Do zdaj smo lahko (ob komentarjih) na Facebooku svoje mnenje izražali le z všečkanjem vsebine, septembra pa je Mark Zuckerberg zatresel družbeno omrežje z novico, da Facebook vpeljuje čustvene simbole, t. i. odzive (”Reactions”), ki so bodo pridružili ”všečku” in uporabnikom ponudili več možnosti izražanja. Čustvene simbole so pretekle mesece preizkušali uporabniki na Irskem in v Španiji, konec januarja pa bodo na voljo tudi drugod. Všečkate ali boste novico raje ”yayali”?

Novi čustveni simboli (t. i. odzivi oz. ”Reactions”) bodo do konca januarja 2016 na voljo vsem uporabnikom Facebooka, tudi slovenskim. Gumbu ‘Všeč mi je’ se pridružuje šesterica odzivov, ki izražajo ljubezen (”love”), žalost (”sad”), jezo (”angry”), smeh (”haha”), zadovoljstvo (”yay”) in ljubezen (”love”).

PREBERITE ŠE: Facebook Messenger: 9 koristnih funkcij, ki ji še ne poznaš

Uporabniki so sicer družbeno omrežje Facebook dolgo pozivali k vpeljavi gumba ‘Ni mi všeč‘, a so vodilni pri Facebooku zaradi možnosti njegove zlonamerne uporabe to misel opustili in namesto tega uvedli paleto čustvenih simbolov, ki so jih prvi izkusili španski in irski uporabniki, pred ostalim svetom pa še tisti s Filipinov, iz Portugalske in Kolumbije. Prvi res pravi ”preizkusni kamen” za odzive so bili teroristični napadi v Parizu.

Untitled-2 Na konec sveta po dih jemajoče fotografije Patagonije Nenavaden oblak, ki se ga je prijel vzdevek božja roka. Božja roka: nenavadna formacija oblakov nad Madeiro Potovanje ookoli sveta z 8 dolarji na dan Popotnika, ki sta z 8 dolarji na dan prepotovala pol sveta Genska podobnost Genska podobnost: s kom vse si delimo DNK? Pripravi se na šok! · ·