Fornasetti in Huawei sta izdelala prestižno pametno uro, ki kombinira umetnost, dizajn in sodobno tehnologijo.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Kitajski Huawei, kitajski Vogue in sloviti oblikovalec Barnaba Fornasetti so ob deseti obletnici kitajske različice omenjene revije pripravili posebno izdajo pametne ure, ki je ”lepljenka” umetnosti, pametne tehnologije in dizajna. Številčnico ure krasi Fornasettijev motiv ”Tema e Variazioni”, neštete variacije obraza Line Cavalieri, istočasno pa ura ponuja povezljivost kjerkoli, obveščanje o klicih, sporočilih in e-pošti.

Tako kot pametne ure s svojimi zasloni na dotik uporabniku ponujajo neštete ”variacije”, je sloviti oblikovalec pohištva in predmetov Barnaba Fornasetti nekaj podobnega naredil z obrazom operne pevke Line Cavalieri (izdelal je več kot 500 popolnoma različnih variacij in tem). Ti brezčasni motivi so zdaj končali tudi na številčnici omejene serije pametnih ur Huawei. Posebnega tretmaja ”oblikovalca sanj” sta bila deležna tudi pašček in škatla za shranjevanje, oba z vzorcem malahita, tega zelenega poldragega kamna s temnimi žilami, ki je prav tako zaščitni znak kultnega oblikovalca. Enako velja za motiv ključavnice. Ura je bila žal rezervirana samo za izbrance in mednje razdeljena ob koncu Tedna mode v Milanu.

PREBERITE ŠE: Pebble Time Round: fenomen med pametnimi urami s svojo prvo okroglo uro

Ura klasičnega dizajna, a s sodobnim drobovjem, je sicer narejena iz izbranih materialov. 1,4-palčni AMOLED-zaslon na dotik je prevlečen s safirjem, tako da je ura odporna proti praskam, ”okvir” pa je izdelan iz nerjavečega jekla. Ura je zaradi senzorja za merjenje srčnega utripa, 6-osnega senzorja za zaznavanje gibanja (hoja, tek,…) tudi športno naravnana in več kot odlična spremljevalka tudi pri telesnih dejavnostih, ne le ob posebnih priložnostih. Ponaša se s povezljivostjo prek Bluetootha in omogoča poslušanje glasbe z brezžičnimi slušalkami.

Kot zagotavlja Glory Zhang iz Huaweia, je to sodelovanje z oblikovalsko hišo Fornasetti šele začetek zlivanja umetnosti, kulture in pametne tehnologije. In čeravno primerka iz omenjene serije ne boste mogli dobiti, je tu naslednja najboljša stvar – Huaweieva ”klasična” pametna ura, ki ima vse kar ima ta, le Fornasettijevega motiva ne. V Sloveniji naj bi bila na voljo enkrat do začetka letošnje zime.

Fornasetti in Huawei sta izdelala prestižno pametno uro, ki kombinira umetnost, dizajn in sodobno tehnologijo.Odpri galerijo
Selfie s psom Pooch Selfie: Pasji selfie ali kaj vse si lahko še izmislijo na temo selfijev Koto-all-live-sleep-work Koto – slovenski pametni senzorji za zdrav dom #indiegogo Naprava Samsung Gear VR Virtualna očala Samsung Gear VR kmalu naprodaj – uživajte še zadnje leto v resničnosti Pebble Time Round Pebble Time Round: fenomen med pametnimi urami s svojo prvo okroglo uro · ·